EPILOG EUROSONGA: Pobjednica Ukrajina, Nina Kraljić bez plasmana kakvom smo se nadali

Pobjednica 61. Eurosonga za 2016. je pjesma “1944” koju je otpjevala Jamala iz Ukrajine, a hrvatska predstavnica Nina Kraljić s pjesmom Lighthouse (Svjetionik) osvojila je 23. mjesto.

U finalu 61. Eurosonga nastupili su predstavnici 26 zemalja. Finale u Ericsson Globe Areni u Stockholmu je započelo ceremonijom zastava koja je bila vizualni, ali i glazbeni spektakl jer su glazbenu pozadinu činili hitovi poznatih švedskih majstora elektroničke glazbe, kao što su Swedish House Mafia, Avicii, Alesso i Galantis.

Pobjednica Eurosonga je ukrajinska predstavnica Jamala s najkontroverznijom pjesmom ove godine, “1944”, zbog koje su Rusi prijetili bojkotom Eurosonga. Hrvatska predstavnica Nina Kraljić završila je na 23. mjestu.

Tijekom glasovanja koje je trajalo dugih 40 minuta u revijalnom programu nastupio je Justin Timberlake koji je premijerno izveo svoj novi singl “Can’t Stop This Feeling” te veliki hit “Rock Your Body”.

Nakon završetka glasanja, Måns Zelmerlöw izveo je pjesmu “Heroes” s kojom je pobijedio na prošlogodišnjem Eurosongu, te održao svjetsku premijeru svojega novoga singla “Fire In The Rain”.

Najviše glasova od žirija svih zemalja dobila je Australija, dok je Hrvatska bila 22. Nakon čitanja glasova publike, Nina je pala na 23. mjesto.

Pobjednica Eurosonga je Ukrajina, drugo mjesto je osvojila Australija, a treće Rusija. Najviše glasova publike dobila je Rusija, njih 361.

eurosong tsblica poredak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari