InMusic je najbolji festival u Europi: Pogledajte što vas sve čeka na jarunskom otoku!

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Festivalska groznica ponovno će tresti Zagreb u lipnju, pogledajte kako se radi na promociji najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj

InMusic je najbolji festival u Europi – titulu mu je dodijelio jedan od najprestižnijih svjetskih glazbenih časopisa – britanski NME.

Antologijski lineup pun glazbenih divova, pristupačnost glavnog grada i povoljna cijena ulaznica – tri faktora presudila su za titulu najboljeg.

Glazbeni kritičari pratili su posljednje tri godine zbivanja na Jarunu pa je vrhunska ocjena s punim pokrićem, smatra direktor festivala.

Organizatori INmusica oduševljeni

“Bendovi kao što su Beatlesi su se afirmirali preko NME-ja pa kad takav časopis kaže da ste prvi u Europi to jako puno znači”, kazao je direktor InMusic festivala, Zoran Marić.

Kultni časopis istaknuo je legendarnu rock grupu The Cure koja će predstaviti presjek svoje četrdesetogodišnje karijere prvi put u Hrvatskoj i to upravo na Jarunu. S dva nova albuma stižu i rock grupe: Foals te Suede.

“Cilj je opstati i održati se s ovim dostignućem koji smo dosta uspjeli napraviti s slabom javnom potporom od 7 posto što je ispod europskih razina”, rekao je Marić.

Skroman proračun

Direktor InMusica kaže kako je njihov proračun skroman. Napominje da 4.2 milijuna kuna Hrvatska turistička zajednica daje za međunarodnu promociju splitske Ultre. Iz HTZ-a kažu da nije istina.

“Hrvatska turistička zajednica je u protekle dvije godine taj festival financirala s 550 tisuća kuna, a za ovu godinu su se javili na javni poziv koji je u fazi obrade svih kandidatura”, kazao je direktor HTZ-a, Kristijan Staničić.

Festival važan za sam grad Zagreb

Promocija trodnevne festivalske groznice uz Advent i Festival svjetla itekako je važna i za grad Zagreb.

“Naravno da je 6. mjesec kada se događa izuzetno posjećen. Dolaze nam gosti iz cijeloga svijeta, posebno naravno iz Velike Britanije i iz tržišta koje InMusic posebno privlači”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

Na dobro poznatoj lokaciji jarunskog otoka 14. InMusic prve posjetitelje očekuje, s kišom ili bez nje, 24. lipnja.
Donna Diana Prćić

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari