Koga slušaju milenijalci – Štulića ili Cecu?  Istraživanje razotkrilo glazbene ukuse!

Foto: Ilustracija

Bunili se roditelji ili ne, najpopularnija glazba među mladima je i dalje turbo folk

Čak 95 posto građana Hrvatske glazbu sluša svakodnevno, a trećina u njoj uživa četiri i više sati na dan – pokazalo je veliko istraživanje o navikama slušanja glazbe u Hrvatskoj agencije Hendal koju je provela za Hrvatsku diskografsku udrugu.

Iskreni Zagrepčanin naš je heroj dana: jedini javno priznao da sluša cajke!

Osim prezentacije rezultata istraživanja održana je i tribina “Koga slušaju milenijalci – Štulića ili Cecu?”

Bunili se roditelji ili ne, najpopularnija glazba među mladima je i dalje turbo folk.

”Ono što je nama dok smo bili klinci bio punk, novi val, to je njima danas odlazak na narodnjake, na turbo folk”, kaže glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

I dok prije godinu, dvije nitko ni u ludilu ne bi priznao da sluša cajke sada je situacija drugačija, a klubovi koji najbolje rade su oni koji puštaju folk glazbu.

”Mladi slušaju sigurno i staru glazbu i novu glazbu, koliko čujemo mladi slušaju i folk, ali, prije svega, mladi danas slušaju raznoliko. Slušaju ono što je hit i najčešće slušaju ono što je dobro”, kaže kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin.

”Mi smo jedna prilično nostalgična nacija tj. država i onda se događa, zapravo, da je ukus mladih često okrenut prošlosti ili narodnjacima i to, zapravo, i to su krajnosti u kojima se kreće taj ukus masovne publike”, kaže Horvat.

A za sve postoji logičan razlog smatra član grupe Pravila igre Goran Belošević: ”Pravila igre kad nemaju dovoljno kvalitetne domaće glazbe onda posegnu za nekim regionalnim zvukovima tako da je to sasvim normalno”.

Barem u današnje vrijeme, jednim klikom miša svatko može odabrati po svom izboru.
Ružica Đukić

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari