U ČETVRTAK NA VEŽICI: Kultni Songkillersi razdrmat će „parkić“ !

Kultna zagrebačka grupa Songkillers, predvođena frontmenom Željkom Banićem Banetom, ovog četvrtka stiže na Riječku zvečku

„Dao sam ti sve“, „Egoist“, „Još se ne dam“, „Ljetna kiša“, „Malo toga ostaje“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“, „Niko kao ti“, „Sreća“, „Sve si uzela“, „Tako volim što te znam“, „Ti i ja“, „Dio mene“, samo je dio repertoara kojeg će u četvrtak odsvirati uživo.

Songkillersi su snimili šest studijskih albuma, mnoštvo singlova i još uvijek stvaraju i pokoravaju radijske ljestvice. Ne propustite njihov koncert i njihovu želju da pokore Zvečku!

Prve afirmacije frontmena grupe Songkillers Željka Banića – Baneta, dogodile su se početkom 80-tih godina u grupama Pod Room Blues Band i Zvijezde te nakon novovalne avanture okuplja se prva postava “Songkillersa”. Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo s Dinom Dvornikom te snimanje jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima “Live in Munchen” stvorile su od Songkillersa autorski band u rujnu 1997. godine te objavljuju prvi samostalni albuma Fleka.

Prvi hit i singl “Ni’ko kao ti” objavljen je tijekom mjeseca srpnja 1997.godine i pjesma dolazi na prvo mjesto HTV emisije Hit Depo, a paralelno i na svim top listama hrvatskih radio postaja. Uslijedio je i drugi singl “Ne znam gdje sam” koji se pojavio na soundtracku filma “Mondo Bobo” Gorana Rušinovića. Krajem 1998. godine novi singl/spot “Za nas dvoje”, prihvaćen sa strane publike i glazbene struke u remiksiranoj verziji Eddya i Dusa našla se i na kompilacijskom albumu Aquarius 3.0.

S 11 novih autorskih pjesama nastaje album “Cosmic” koji je snimljen u samo 3 mjeseca kao rezultat neprekidnog rada na novom materijalu, a autorski su ga pripremili Željko Banić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak. Uslijedila je trogodišnja stanka, a okupivši novi sastav Bane je krenuo dalje u stvaranje pjesama i kao rezultat nastala su dva albuma “Mislima” te “Sreća”.

Grupa Songkillers i frontmen Željko Banić – Bane nastavlja suradnju sa Nikolom Marjanovićem, vokalom grupe Sane, koja je s radom započela 2010. godine singlom “Fields Of Emptiness”. Kao produkt suradnje nastaje relativno novi singl “Dio mene” koji je oborio top liste radijskih postaja i zaslužio pohvale glazbenih kritičara. Autorski ga potpisuju Željko Banić – Bane i Srđan Sekulović Skansi.

Početak programa u 21 sat, ulaz slobodan!

U subotu, 13. srpnja na Zvečki gostuje Interaktivni iluzionistički show „Omađijaj me“ Andreja Škedela.

RIJEČKA ZVEČKA:

Mjesto održavanja : park na križanju Kvaternikove i ulice Martina Kontuša (park preko puta crkve na Donjoj Vežici, ispod Caffe bara East River).
Udarni programski dan je četvrtak koji je rezerviran za live nastupe renomiranih izvođača a subota za ostale programe.

Za Kolovoz Zvečka još najavljuje:

čet….11.8 Songkillers support dj Branko
sub…13.8. Omađijaj me – Andrej Škedel – interaktivni iluzionistički show
čet….18.8 Nola i Sara Renar
sub…20.8. Ri Teatar “50 nijansi zelene”
čet….25.8 Blagdan Band support iz@medosevic&borgie
sub…27.8. Kvizalište – komični glazbeni kviz i East River Band
srijeda…..31.8 Zatvaranje Zvečke – Hartera Warm Up Party feat Stampedo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari