U STARTU JEDINSTVENI: Riječka grupa „Sarah & the Romans“ plijeni pažnju u nas malo poznatim glazbenim žanrom!

Idi na originalni članak

Nova riječka višečlana grupa „Sarah & the Romans“ prvi je hrvatski bend koji njeguje „bluegrass“ glazbeni izričaj. Kako se ne bi ovdje gubili u proizvoljnim objašnjenjima što bi „bluegrass“ točno bio, citirat ćemo hr.wikipdiju: „… podvrsta country glazbe također poznata kao “hillbilly music”, inspirirana glazbom Appalachia…. U bluegrassu, kao i nekim oblicima jazz-a, jedno ili više glazbala ima svoj red sviranja melodije i improvizaciju oko njega, dok ga ostala glazbala prate. Bluegrass je glazba dijeljenja, gdje svaki glazbenik dobiva prigodu pokazati se. Bluegrass glazba je privukla veliki broj ljudi diljem svijeta.“.

Oglas

No Riječani „Sarah & The Romans“ idu i korak dalje: njihova inačica bluegrassa obogaćena je elementima srednjeeuropskog folka (polka, valcer, marš…) što im omogućava stilsku prepoznatljivost već u startnoj fazi karijere!

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su svoje umijeće iskazali u mnogobrojnim bendovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – gitara (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni Nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jaques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face) i Suzan Vidović – doboš.

Glavna vokalistica – po kojoj je band i naslovljen – je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Martina Rejec kao prateći vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima.

U tijeku je studijsko snimanje materijala za album koji će biti izdan do kraja ove godine a koji će sadržavati deset autorskih pjesama. Materijal se snima u Studiju Just Sound i Mr Lucky u Rijeci a miks i mastering radi Janez Križaj u Ljubljani.

Na snimkama su gostovali i Dušan Pjer Ladavac (Paraf) te Mladen Srića (Crooks & Straights).

Zanimljivo je da će album biti objavljen na raritetnome vinilnom formatu od deset inča. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku.

„Sarah & the Romans“ dosad su objavili dva singla, Smoke In The Wind, za koju je snimljen i spot u režiji Družbe Akmon, i skladbu Tanac. Obje skladbe bit će ubrzo objavljene na 7-inčnom vinilu.

Pjesma Smoke In The Wind bila je 13 tjedana na Top listi Crockodil Radio Rijeke!

Sarah & The Romans dosad su nastupali na raznim festivalima (Mokronog u
Sloveniji, Gračišće, Zadar), a najavljuju i samostalni koncert početkom prosinca u Rijeci.

Više informacija: facebok stranica http://on.fb.me/1OR9esq

Exit mobile version