VEĆ JE TOLIKO PROŠLO?! Povodom 33. rođendana riječki Putokazi objavljuju novo DVD izdanje Putokazi.33!

Vremenski stroj Putokaza ne pokazuje znakove starenja iako 22. veljače 2017. piječki ambient-pop zbor slavi 33. godinu postojanja. Svoj će rođendan obilježiti novim DVD izdanjem jednostavnog naslova „PUTOKAZI.33“

DVD “PUTOKAZI.33.” čine snimka slavljeničkog koncerta povodom 30 godina rada (Porculan / Vremenska kapsula br. 30), održanog u Rijeci 2014. godine te dokumentarac Marte Ožanić “(u)lice putokaza”, snimljen povodom zajedničkog okupljanja pjevačkih generacija.

Snimka slavljeničkog koncerta publici nudi koncertnu promociju posljednjeg albuma „Porculan“, ali i glazbenu retrospektivu stvaralaštva Putokaza. DVD „PUTOKAZI.33“ tako dokumentira zajedništvo i nepresušnu energiju Putokaza u kolopletu uspješnica od utemeljenja 22.2.1984. Posebnost glazbene retrospektive na novom DVD izdanju jest i izvedba svih pjevačkih generacija kojom su nastali sasvim novi zvuci poznatih “Naranče”, “Tararajčice” i drugih pjesama.

U svojem tridesetrogodišnjem djelovanju Putokazi su postali prava mala glazbena škola, vokalno i i scenski odgojivši više od 400 pjevača, kroz 10 pjevačkih generacija.

https://www.youtube.com/watch?v=Bl0CWioEEXw

Osvojili su 3 Porina, nagradu Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, dvije Nagrade Grada Rijeke i brojna druga priznanja.

Kao ambasadori originalne i izvorne glazbe predstavljali su hrvatsku kulturu na Međunarodnoj turističkoj burzi, u Berlinu 2003., a 2005. i u Japanu, na svjetskoj izložbi Expo u sklopu projekta „Bridge Eternal“, čiji je cilj bio glazbom premostiti zemljopisne, kulturne, političke granice, što Putokazi godinama i čine.

Putokazi su tijekom 33 godine stvaranja bili i jesu promicatelji alternativnog glazbenog izričaja u suvremenoj pop glazbi, pa je DVD izdanje „PUTOKAZI.33“ iznimno vrijedan dokument riječke i hrvatske glazbene scene.

DVD izdanje u prodaji bit će u ograničenoj tiraži, a najavljuje ga koncertni video uradak jednog od najvećih hitova Putokaza – „Naranča“.

Službeni datum izlaska DVD izdanja „PUTOKAZI.33“ dogodit će se na sam 33. rođendan Putokaza, 22. veljače 2017., a promocija u Planetariju Astronomskog centra u Rijeci, u 20 sati, među zvijezdama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari