SAŠA DMITROVIĆ

Grupa Brajda održat će promociju fragmentiranog prikaza karnevala pod nazivom ”Riječki karneval”

Idi na originalni članak

Grupa Brajda poziva sve na promociju svog prvog izdanja, kratkog fragmentarnog prikaza karnevalskih svečanosti u gradu Rijeci od srednjeg vijeka, pod nazivom “Riječki karneval” autora Saše Dmitrovića, agilnog historiografa riječkih tema.

Oglas

Promocija će se održati u Klubu Jadran, Krešimirova ulica 26 u petak, 18. veljače u 20 sati. Izdanje se može dobiti na promociji . Riječ je o knjizi u tiraži od 50 komada i svaka je posebno numerirana, pečatirana i potpisana od strane autora. Malom donacijom u zamjenu za knjigu  možete pomoći i našu daljnju izdavačku djelatnosti. Više o temi i tekstu u knjizi reći će autor, a o radu Grupe Brajda voditelj Mini galerije Jadran, Krešo Kovačiček. Nakon završetka promocije posjetitelje očekuje zabava uz čašu vina.

 “Ovo izdanje na 40-tak stranica analizira genezu riječkog karnevala u spoju jedne arhajske ruralne tradicije i građanskog maskiranog bala s naglaskom na posljednjem. Ovo izdanje donosi po prvi put integralni tekst, pisan po narudžbi nekom drugom prilikom i objavljen fragmentarno. Grupa Brajda stoji naravno za revitalizaciju kvarta, te ovaj put zastupa poziciju protiv karnevalizacije Riječkog karnevala”, rekao je o ovom događaju kustos i voditelj Mini galerije Jadran Krešo Kovačiček.

 Saša Dmitrović je rođen 1968, antikvar je i knjižar iz Rijeke. Autor je brojnih članaka i knjiga s područja zavičajne povijesti. Publicističko stvaralaštvo temelji na knjiškoj, periodičnoj i efemernoj građi koju svakodnevno susreće u svom poslu.Jedan je od osnivača Grupe Brajda.

Gosti se pozivaju da se maskiraju, naravno u granicama lijepog ukusa.

Exit mobile version