HOLLYWOOD U HRVATSKOJ

Video | Halle Berry i Mark Wahlberg snimaju u Istri! Set je zavijen velom tajne, no ipak imamo detalje

Kako neslužbeno doznajemo, Halle na set dolazi rano ujutro, a odlazi kasno navečer

I dok Kate Winslet nema dvojnice u ratnom filmu, pa je završila zbog manje ozljede u dubrovačkoj bolnici – to se ne može dogoditi drugoj Oskarovki na drugoj strani hrvatske obale.

Halle Berry ima nekoliko dublerica, a s njom u Istri snima i popularni Hollywoodski glumac Mark Wahlberg. Set je zavijen velom tajne, no ipak imamo neke detalje! Pristup setu u Raklju strogo je zabranjen. Cesta je zatvorena, ulazi se samo s propusnicama, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

“Tražili su, normalno, jedan dio pomorskog dobra, što im je odobreno kroz koncesijsko odobrenje i zatvaranje dijela ceste”, kazuje Predrag Pliško, načelnik općine Marčana.

Kako neslužbeno doznajemo, Halle na set dolazi rano ujutro, a odlazi kasno navečer. Riječ je o akcijskom filmu, pa je prati i šest dvojnica. Mark glumi građevinskog radnika regrutiranog u superšpijuna. U Istru je stigao s menadžerom i prijateljem Rasta Philom, ali i sinom.

Za potrebe snimanja zaposleno je dvije tisuće ljudi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

“Imajmo na umu da nije samo da dolaze kod nas svjetske produkcije sa svjetskim zvijezdama mi njima nudimo i infrastrukturu dakle nudimo im filmske djelatnike i filmske profesionalce”, kaže ravnateljica Pulskog filmskog festivala Tanja Miličić.

Prije Raklja, Halle Barry je snimala u Kanfanaru, a kako doznajemo snimat će se još i u Puli i Rovinju. “Sigurno će nam to donijeti popularnost na nekom širem nivou ja sam uvjerena da će se i Halle Berry i Mark Wahlberg sjećati da su bili u Puli”, kaže Miličić.

Velike zvijezde – za promociju malih mjesta. “Sigurno će značiti jako puno, ne samo za Rakalj i Marčanu, nego kompletnu Hrvatsku”, govori Pliško.

Zvijezde koje su odsjele u jednom pulskom hotelu nemaju velikih zahtjeva. Ponašaju se, saznajemo, kao i svi drugi gosti. Puljanima – dobrodošli!

“Lijepo je da dođu, da vide što je lijep grad”, kazao je Saša Bestulić iz Pule, a sugrađanka Antonija Janković dodaje: “Kad netko prepozna ljepote naše lijepe Hrvatske dođe tu snimi film i vjerojatno će biti Blockbuster očekujemo to, veselimo se i da se što više Hrvata uključi!”

Mala zemlja s tisuću kulisa još jednom je očarala, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari