ODOBREN PROJEKT

HNK Ivana pl Zajca u još jednom, šestom EU projektu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Upravo odobren projekt Fortissimo bit će sufinanciran iz programa Creative Europe – Innovation Lab 2022, a njegova je ukupna vrijednost 2.831.311,29 eura. Riječki dio projekta vrijedan je 118.690,50 eura, a bit će sufinanciran s 71.165,70 eura.

Nedugo nakon što je okončan ADESTE+ a upravo započeo projekt DeConfining, riječki je HNK Ivana pl. Zajca postao dijelom još jednog velikog EU projekta.

Projekt Fortissimo kreirat će interaktivni digitalni alat odnosno aplikaciju koja će klasičnu glazbu  približiti novim generacijama. Mladim će korisnicima omogućiti dinamično i intuitivno učenje a učiteljima ponuditi inovativan alat za učenje na daljinu, kao i za standardnu nastavu.

U projektu sudjeluju 22 partnera iz 11 europskih zemalja, Hrvatske, Italije, Njemačke, Francuske, Danske, Španjolske, Austrije, Poljske, Litve, Slovenije i Ukrajine. Realizacija počinje u ožujku 2023. i potrajat će dvije godine odnosno do kraja veljače 2025.
Započinje Fortissimom za dobnu skupinu od šest do sedam godina na 11 europskih jezika.
U projektu sudjeluju brojni partneri audiovizualnog sektora, kazališta te obrazovne institucije. Osim Riječkog simfonijskog orkestra, sudjelovat će i orkestri Fondazione Haydn (Italija) te njemačkog Kazališta Magdeburg. Cilj je djeci osigurati potpun pristup digitalnim alatima za drugačije, razigrano i zabavno učenje.

Podsjetimo, riječki HNK nedavno je završio projekt ADESTE+, usredotočen na razvoj publike, čiji je jedan od rezultata i otvaranje jedinstvene kazališne Galerije „Zajc“. Isto tako, „Zajc“ je ljetos postao dijelom još jednog velikog, četverogodišnjeg EU projekta, DeConfining, u kojem sudjeluje zajedno s nizom velikih europskih i afričkih kulturnih institucija i gradova.

Ukupno je riječkom HNK-u, kao partneru u šest EU projekata, od 2017. godine do danas odobreno pola milijuna eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari