IMPULSE FESTIVAL: Nakon rasplesnog „Glečera“ večeras “Komorebi” i zanimljiva tribina s Anđelom Jurkasom!

Gosti glazbene tribine su poznati hrvatski redatelji video spotova Marcella Zanki, Andrej Korovljev i Kristina Barišić, uz moderaciju Anđela Jurkasa

Drugi dan Impulsea nastavio se u Filodrammatici s izvedbom prve predstave na festivalskom repertoaru izvedbenih umjetnosti, eksperimentalne plesne predstave „Glečer“, u Rijeku dovedene u suradnji s udrugom Prostor Plus, s ciljem približavanja suvremenog plesa publici.

Ova se, na trenutke meditativna, a u drugima duhovita izvedba intimnijeg karaktera idealno uklopila u prostor dvorane Filodrammatice te se na trenutke doimalo da smo uvučeni u proces vježbe, kreacije, osvještavanje bivanja u trenutku, kontemplaciju i pregovore o izvedbi, uživanje u na trenutak izmaknutoj svakodnevici.

11pl

Projekt je nastao u koprodukciji Kik Melone i Zagrebačkog Kazališta Mladih, a premijerno je izveden u rujnu 2015. godine. „Glečer“ izvode Pavle Heidler, Ana Horvat, Silvia Marchig i Sonja Pregrad. Dizajn svjetla potpisuje Saša Fistrić, izvršna producentica je Nina Križan, a video, fotografije i dizajn potpisuje Sabina Mikelić.

14pl

Večeras u Filodrammatici “Komorebi”

Večeras se, također u Filodrammatici, s početkom u 19 sati izvodi i “Komorebi”, plesno-glazbena improvizacija i rad u nastajanju. Koncept i ideju potpisuje Gordana Svetopetrić, glazbu Tonči Grabušić i Alen Svetopatrić, a izvode je Senka Baruška, Zvonimir Kvesić, Irena Mikec i Martina Rukavina.

„U izvedbi se bavimo propitivanjem trenutaka u kojima riječi prestaju igrati moćnu i jasnu ulogu. Onim trenucima kada univerzalna verbalna jedinica postane otopljena, otpuštena od svog značenja i metafora usmjeravajući nas u druge dimenzije u kojoj govor egzistira bez riječi. Dopuštamo verbalnim “agentima” podešavati ritam pjesme i vođenje u neprepoznatljive razine nedorečenosti i jasnoće kako bi uhvatili hrabrost u izvođenju, otkrivajući dušu akcije. Riječima vodimo tijelo, živimo u zvuku, plesom puštamo tijelo svojim putem u zajedničkoj situaciji, u zajedničkom prostoru i istom kazališnom vremenu.“, stoji u promo materijlima Festivala.

Obje su plesne predstave dio programa za razvoj publike „Spaces“ udruge Prostor Plus.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje uz prethodnu najavu mailom na skc@uniri.hr.

„Video je ubio radio zvijezdu“ u OKC-u Palach

Nakon izvedbenih umjetnosti, okrećemo se produkciji video spotova i četvrtoj Impulse tribini „Video je ubio radio zvijezdu“, koja će se smjestiti u OKC Palach, s početkom u 20 sati.

Gosti glazbene tribine su poznati hrvatski redatelji video spotova: Marcella Zanki, Andrej Korovljev i Kristina Barišić. Uz moderaciju Anđela Jurkasa, zajedno otvaramo glavne teme kreativnog procesa stvaranja video spotova ― tehniku, uputstva, insajderske savjete, dobre i loše strane medija.

Impulse festival treću godinu za redom organiziraju Distune promotion i Studentski kulturni centar Rijeka (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari