IZLOŽBA NA MOLO LONGU: Analogne fotografije riječkih ulica u Art kontejneru na riječkoj šetnici

Foto: Facebook/Kombinat

Kreativni kolektiv Kombinat ovaj petak, 28. lipnja u 20 sati u Art Kontejneru na Molo longu otvara pop-up izložbu odabranih analognih fotografija

Autor izložbe je Borut Brozović te polaznici radionice koju je vodio u Krku u sklopu ovogodišnjeg festivala “Prvomajski inkubator” u organizaciji udruge Kreativni Krk.

Jednostavan naslov ove pop-up izložbe daje nam prilično jasnu informaciju o tome što se izlaže, ali predstavljene fotografije stvorile su složene i slojevite priče iz dva grada.

Izložene crno-bijele fotografije izrađene u analognoj tehnici prikazuju različite gradske prostore i dijelove arhitekture Krka i Rijeke, kao i trenutke iz svakodnevnog života na njihovim ulicama.

Autori fotografija nastalih u Krku je devetero polaznika dvodnevne radionice koja se u istom gradu održavala 16. i 17. ožujka 2019. pod vodstvom mladog riječkog fotografa Boruta Brozovića. Tijekom radionice polaznici su se upoznali s pojmovima ulične i analogne fotografije, s osnovama kadriranja i ekspozicije i tehnikom razvijanja filmova i fotografija u tamnoj komori. Različitih stupnjeva znanja, senzibiliteta i vještina, polaznici su zabilježili one trenutke i oblike koji po njihovom osjećaju čine život grada.

Uz mentorstvo na radionici, Borut Brozović je autor fotografija kojima prikazuje svoj osobni odnos prema gradu kroz različite perspektive. 

Borut Brozović djeluje i izražava se analognom i digitalnom fotografijom. Već se nekoliko godina bavi analognom fotografijom te je diplomirao na temu „Ulična fotografija analognom tehnikom crno-bijele slike“ na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišnog centra u Varaždinu. Ima vrlo širok spektar tema u fotografiji od pejzaža i ulične fotografije, preko portreta, snimanja kulturnih i glazbenih događanja do studijske fotografije. Sudjelovao je na skupnoj izložbi MI.18 u Galeriji Decumanus u Krku, fotografira koncerte i događanja koja organizira Kreativni Krk te je službeni fotograf benda Grapevine Babies.

Izložba je prvi puta bila predstavljena u Galeriji Decumanus u gradu Krku od kraja travnja do sredine svibnja ove godine kao dio likovnog programa festivala Prvomajski inkubator.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari