JESENSKA SHEMA: HRT odustao od erotske emisije, “Crno-bijeli svijet” ide u drugu sezonu

HRT je odustao od erotske emisije u vanjskoj produkciji, a dramska serija “Crno- bijeli svijet” ide u drugu sezonu, saznaje se u utorak na neformalnom sastanku ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića s novinarima drugih medija na kojem je okvirno predstavljena jesenska programska shema javne radiotelevizije.

Erotska emisija bila je predviđena za prikazivanje na Trećem programu HTV-a, čiji je urednik Dean Šoša za Hinu rekao da niti jedna od pristiglih ponuda nije ocijenjena dovoljno kvalitetnom. HRT će tako pokušati za iduću godinu napraviti erotsku emisiju u vlastitoj proizvodnji, prenosi Hina.

Kako je stajalo u pozivu neovisnim proizvođačima, HRT je tražio emisiju o erotici koja će “na moderan, informativan, provokativan i senzualan način kod gledatelja poticati radost življenja i ljubavi. Strastveno napravljena emisija o strastima, u kojoj voditelji zavode goste i jedni druge”. U pozivu nije bilo nikakvih ograničenja, osim zakonskih, a jedini uvjet je bio da se emisija ne smije odvijati u klasičnom televizijskom studiju.

Šoša je prije zatvaranja poziva za nabavu programa kazao i da je interes za erotsku emisiju velik jer, prema njegovim riječima, gledatelje naizgled više zanima politika što nije istina jer je ljudima erotika puno važnija od politike. Kako je Šoša naglasio, “erotika se događa svima, bez obzira na to kolika im je plaća, jesu li manjina ili većina – svima od nezaposlenih, onih na minimalcu pa sve do penzionera”. Dodao je i da je “erotika najdemokratskija stvar na svijetu” te da voditelji erotske emisije na HRT-u mogu biti akademici, modeli i ‘alieni’ – ako se jave.

Ravnatelj programa Saša Runjić potvrdio da će na HTV-u biti prikazana druga sezona dramske serije “Crno-bijeli svijet” koju je za HRT snimio Interfilm i koja je ukupno stajala 12 milijuna kuna. Prema njegovim riječima, dogovoraju se produkcijski detalji s neovisnim proizvođačem, a ugovor još nije potpisan.

Na sastanku se okvirno govorilo i o novostima u jesenskoj programskoj shemi HRT-a koja bi, prema najavama, trebala biti službeno predstavljena početkom listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari