POBJEDNIK JE ŠVICARSKA

Jutro nakon finala Eurosonga. Očekuje se Baby Lasagna, stigli rezultati glasanja publike po državama

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Finale Eurosonga 2024. je završilo. Pobjednik je Švicarac Nemo, a naš Baby Lasagna završio je na drugom mjestu

I završilo je 68. izdanje Pjesme za Euroviziju koje se održalo u švedskom Malmou. Pobjednik je Švicarska sa 591 bodom, a Hrvatska je završila druga s ogromnih 547 bodova. Baby Lasagna je osvojio 210 bodova od žirija te 337 bodova od publike. To je najveći broj glasova publike ove godine

Švicarska je pobjednica s najmanje glasova publike u povijesti

Gledatelje je pobjeda Švicarske potpuno šokirala, budući da je pred početak finala imala 15% šanse na kladionicama za pobjedu, dok je Hrvatska imala 50%. Švicarska je do pobjede na Eurosongu došla s četvrtog mjesta po bodovima publike što je najmanje u povijesti. Više o tome OVDJE.

Rezultati polufinala

Objavljeni su službeni rezultati iz polufinala Eurosonga, gdje žiri nije davao svoje bodove već je o prolascima u finale odlučivala isključivo publika. U prvom polufinalu gdje se natjecala i Hrvatska, to je izgledalo ovako:

Za našeg predstavnika na Trgu bana Josipa Jelačića organizira se doček

U zagrebačkoj zračnoj luci Baby Lasagna bit će oko 13.15 sati, nakon čega se planira veliki doček na Trgu bana Josipa Jelačića. Gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je da će nastupiti Let3, Emilija Kokić i Tajči, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari