LJETO NA GRADINI 2022.

Galerija | Klapa Vinčace sinoć na Trsatsku gradinu donijela zvukove Mediterana, pogledajte publiku u glazbenom zanosu

Jučer je u sklopu 17. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini, na najljepšoj pozornici s pogledom, nastupila klapa Vinčace

Jedna je to od najkvalitetnijih muških klapa u Hrvatskoj, čemu svjedoče i brojna priznanja – niz uzastopnih pobjeda Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, ali i gostovanja na klapskim susretima i festivalima tradicionalne glazbe u Južnoj Americi i Africi.

Klapa Vinčace njeguje pravo klapsko pjevanje – a capella. Tako je i jučer navečer klapa oživjela tradicionalne dalmatinske napjeve, ali i izvela poneku uglazbljenu skladbu.

Ugodno baršunasta sinergija tenora – Radovana Baričevića, Stefana Krošnjaka, Martina Zidarića, baritona – Matea Doričića i Marija Butorca, basova – Ivana Ćepića, Tomislava Vičevića i Ivana Kovačića – jučer su Trsatsku gradinu uljuljkali u mir i smirenje sa zvucima Mediterana.

Publika je svaku pjesmu pozorno pratila i sam kraj pjesama popratila glasnim pljeskom.

Nakon jučerašnjeg nastupa klape Vinčace na Trsatskoj gradini idućeg tjedna nastupa u srijedu, 17. kolovoza, Zvonimir Radišić Trio te Marko Škugor u četvrtak, 18. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja