KREĆE MIK 2022. Kastav, Malinska i Rijeka ugostit će Terezu Kesoviju, Mladena Grdovića, klapu Kastav, Karin Kuljanić, Josu Butorca, Nikolinu Tomljanović…

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Veliko finale ovogodišnjeg popularnog festivala održat će se 25. lipnja u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije

Ove će godine raspjevana karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera, jedinog putujućeg hrvatskog festivala, svoje putovanje Kvarnerom započeti 22. lipnja kada će zapjevati u Kastvu, po prvi put na preuređenoj impozantnoj Crekvini.

Kastav ugošćuje MIK u suradnji s Opatijom, s kojom izmjenjuje domaćinstva. Dan kasnije, dakle 23. lipnja, karavana će put Malinske gdje će je domaćini ugostiti na svojoj rivi i to tik uz novi sjajni interpretacijski centar DUBOak. Podsjetimo, Malinska je domaćin u suradnji s Gradom Krkom i Općinom Punat te se ova tri grada izmjenjuju u domaćinstvima. MIK se tako vraća na Zlatni otok nakon dvogodišnje pauze. 

Veliko finale ovogodišnjeg popularnog festivala održat će se 25. lipnja u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije te će tako Rijeka kao matična festivalska luka biti domaćinom finala 21. put, dok će to biti ukupno jubilarno 40. domaćinstvo ovog grada u bogatoj povijesti MIK-a. Ulaznica za riječko finale još ima u prodaji, a mogu se nabaviti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima.

Poznata i popularna voditeljska imena Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin jamstvo su zabave i između glazbenih nastupa, a podsjetimo da će ove godine na festivalu zapjevati: Daniel Moscarda, Daniel Načinović, klapa Kastav, Karin Kuljanić, Joso Butorac, Andrina Frleta, Dino Gušćić, Erik Balija, Lorenza Puhar, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Božidarka (Matija) Čerina i ŽVS Luštrin, Tea Vučak, klapa Tić, Suzana Štefanić i Dario Terglav, Nikolina Tomljanović, Lucija Rajnović, Martina Majerle te Lado Bartoniček.

Izvođači i autori natječu se za brojne nagrade publike i struke, a posebno valja naglasiti kako je hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija izrazila želju da nastupa na njoj itekako dragom MIK- u te da se ne natječe za nagrade već to zadovoljstvo prepušta drugima, a njeno zadovoljstvo bit će nastup pred uvijek sjajnom mikovskom publikom.

Posebna nagrada ove će godine biti ona “Online”, a tijekom festivalskih večeri tradicionalno će se uručivati prve tri nagrade publike svakog domaćina, dok će se na finalnoj večeri u Rijeci dodijeliti i sve ostale vrijedne nagrade.

Festivalske večeri počinju u 21 sat, a vrijedi napomenuti da će se sve festivalske večeri snimati te će se moći naknadno pogledati, dok će HRT izravno prenositi završnu večer u svom radijskom programu. 

Prekrasne lokacije održavanja festivalskih večeri, uvijek dobro raspoloženi sudionici festivalske karavane kao i mikovska publika, zasigurno će rezultirati još jednim Melodijama Istre i Kvarnera za pamćenje. U svojoj 58. godini MIK će opet potvrditi svoju svježinu i jedinstvenost, a sigurni smo da će skladbe i sa ovog festivalskog izdanja zaživjeti dug život. Uostalom, tako je uvijek i bilo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari