MALO ZABAVE

”KULTURA NIJE LUKSUZ” Opatijski festival u travnju donosi najbogatiji program dosad!

Foto: Riportal/Opatija

Kao što piće na osunčanoj terasi opušta tijelo, tako umjetničke izvedbe uživo oplemenjuju dušu. Kultura nije luksuz, ona je potreb(n)a i stoga situaciji unatoč i okolnostima usprkos Festival Opatija publici u travnju donosi najbogatiji program dosad: čak sedam programa uživo, od čega pet kazališnih predstava i dva koncerta. Dobrodošli u opatijski centar Gervais gdje vas očekuju fantastične scenske i glazbene izvedbe priznatih domaćih umjetnika.

Tomislav Mužek na glasu je kao jedan od najvažnijih suvremenih hrvatskih tenora čija je uspješna karijera poznata diljem Europe. U petak, 16. travnja po prvi puta dolazi u Opatiju kako bi s publikom podijelio osobne glazbene favorite koje nema priliku profesionalno izvoditi. U pratnji glazbenih virtuoza Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu, Tomislav Mužek izvest će izbor poznatih talijanskih kancona i odabrane pjesme Stinga, Erica Claptona, Arsena Dedića i dr., sve u posebnom aranžmanu.

Druga glazbena poslastica očekuje nas posljednjeg dana travnja kada će opatijska publika imati priliku proslaviti Međunarodni dan jazza, 30. travnja uz koncert Elvis Stanić Groupa koji će pritom ekskluzivno predstaviti i potpuno novi materijal za vinilno izdanje „Insomnia“. Na pozornici će mu se pridružiti Alba NacinovichIvan PopeskićBranimir Gazdik i Damjan Grbac.

U petak, 9. travnja ponovo gostuje popularno zagrebačko kazalište Luda kuća s adaptacijom hit drame „Bračna terapija“. Supružnike u „ratnom sukobu“ tumače Tanja Ribič i Janko Popović Volarić, a njihove nesuglasice pokušava umiriti terapeut (igra ga Vedran Mlikota), uspješno ili neuspješno, vrijedi provjeriti!

Nevjerojatni događaj“ Teatra Exit na programu 23. travnja predstava je koju nikako ne smijete propustiti! Četvoro mladih, talentiranih glumaca transformirat će se u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja. Saznat ćete kako jedan taksist baš taj dan nije imao sreće… i kako je zaposlenica zoološkog vrta liznula žabu… i što se dogodilo u jednom noćnom klubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle…sve to, i još mnogo više…

Iako predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije, Cabaret „Splićanke“ Gradskog kazališta mladih Split omnibus je od pet priča u kojima će se mnogi prepoznati. U maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića, „Splićanke“ će vas 29. travnja rasplakati od smijeha!

Prekrasnu lutkarsko-glazbenu predstavu za najmlađe Teatra Exit „I drvo je bilo sretno“ u režiji Renea Medvešeka mnogi su s oduševljenjem pogledali i poslušali nekoliko puta! Ova bezvremenska, dirljiva priča o paralelnom odrastanju jednog Dječaka i jednog Drva mališane podučava životu, a odrasle vraća u djetinjstvo. Obavezno pogledajte 18. travnja u 11 sati.

Tjedan nakon, 25. travnja u 11 sati, Triko cirkus teatar donosi predstavu „Iglica“ o toleranciji i prihvaćanju različitosti koja obogaćuje naš život. Priča prati djevojčicu s iglicama zabodenim po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja – bode.

A u kinu Gervais ni ne bodemo ni ne grizemo, nego prikazujemo recentna filmska izdanja od kojih ovaj mjesec izdvajamo konkurente za ovogodišnju nagradu Oscar: drame „Zemlja nomada“, „Još jedna runda“ i „Minari“, animirani „Duša“, glazbenu biografiju „Sjedinjene Države protiv Billie Holiday“, a svakako pogledajte i druge poput napetog trilera „Sjena špijuna“.

Više informacija o programima pronađite na www.festivalopatija.hr, a ulaznice su dostupne na www.mojekarte.hr
Svi programi u centru Gervais održavaju se sukladno epidemiološkim mjerama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari