DAN NAKON POBJEDE

Video |Let 3 za RTL Danas: ‘Pjesma je o Putinu, bahatim likovima koji misle da je planeta igračka’

Idi na originalni članak

‘Antiratna tematika neće pomoći nama u osvajanju više bodova nego treba pomoći svima nama, jer je antiratna tematika poruka za puno mira i ljubavi. To je jedina poruka koju mi šaljemo’, poručio je Mrle

Oglas

Da je u fokusu pjesme politika potvrđuju Mrle i Prlja dan nakon pobjede. U razgovoru s RTL-ovom reporterkom Idom Hamer daju naslutiti i što čeka publiku na sceni u svibnju u Liverpoolu!

Čestitke na pobjedi, sada kada ste prespavali noć, kakvi su dojmovi?

Prlja: Nije baš da se spavalo nešto, nazvao bih to nesvjesticom nekom tako da se nisu slegli dojmovi, tek trebam ići spavati.

Mrle: Ja nisam uopće spavao, ja sam direktno s tuluma, što mi se vidi, sam došao tu pred vas. Yeah!

Neki su oduševljeni vašim nastupom, drugi traže vašu diskvalifikaciju, kako to komentirate?

Mrle: Drago mi je, volim i jedne i druge. Samo ne volim znati što govore.

Prlja: Potpuno očekivano mi je da ima i projekt-kontra, ali tako je kroz cijelu našu karijeru.

Slijedi engleski Liverpool, grad rock’n’rolla, što tamo možemo očekivati od vas?

Prlja: Morat ćemo napraviti nešto što će biti Let 3 u punom sjaju.

Mama ŠČ. Kako će to Englezi izgovoriti?

Mrle: Mi se prilagođavamo cijelu povijest na nešto, pa nek se malo prilagode i oni na nas, je l’ tako? ŠČ! Moraju naučiti. Pa i mi učimo sad neka oni malo uče – ŠČ.

Vaša pjesma je anti ratne tematike. Odnosi li se ona na rat u Ukrajini ili na ratove općenito?

Prlja: Općenito. I ne samo na ratove, konkretno ovaj sad je stvarno tu aktualan. Mi kao umjetnici imamo potrebu reagirati na nekakve takve pojave, a rat je stvarno jedna grozna pojava, ali općenito je pjesma, recimo da u njoj se pjeva o tim nekakvim moćnicima i bahatim likovima koji misle da je planeta njihova igračka, ali i na nižim nivoima, oni kojima mama i tata kupe jaki auto pa misle da mogu parkirati gdje hoće.

Je li psihopat o kojem pjevate Putin?

Prlja: U ovoj situaciji konkretno je. Ali da je pjesma nastala prije deset godina bi netko drugi bio u toj ulozi, prije 30 godina opet netko drugi. Za 10 godina nažalost će vjerojatno opet biti netko drugi.

Mrle: Antiratna tematika neće pomoći nama u osvajanju više bodova nego treba pomoći svima nama, jer je antiratna tematika poruka za puno mira i ljubavi. To je jedina poruka koju mi šaljemo.

Prlja: Ako budemo mi kako treba, ako ostvarimo sve što zacrtamo, i izvedemo to, mislim da nema problema, onda nas vidim sigurno u finalu.

Mislite li da ćete imati potporu strane publike koja će vas tek upoznati?

To ćemo vidjeti. Ali mi ćemo svima slati poruke ljubavi i puno pusica, tako da kad nekome šalješ pusice, on ti ne može vratiti nečime što nije ljubavna poruka. Tako očekujemo pusice i od tih svih gledatelja i slušatelja”, poručili su za kraj za RTL Danas.hr.

Exit mobile version