LIBURNIA JAZZ FESTIVAL: Opatijom odzvanjali zvuci jazza, funka, world musica, Sinatre…

Foto: Festival Opatija

U petak, 5. srpnja započeo je Liburnia Jazz, festival koji su na Ljetnoj pozornici trebala otvorila dva pijanistička diva autentičnih glazbenih osobnosti.

Nažalost, zbog zdravstvenih razloga Matija Dedić je otkazao koncert, ali srećom njegov nedostatak nadoknadio je Vasil Hadžimanov koji kombinira balkanske tradicionalne ritmove i fuziju suvremenih zapadnih glazbenih stilova od jazza do funka i world musica.

U subotu, 6. srpnja mnogim Opatijcima i turistima dan je uljepšao baršunasti glas Bojana Aleksovskog i klavir Davida Baumgartena koji su u 11 ujutro na opatijskoj tržnici predstavili “Sinatra Project”.

U večernjim satima nastupila je portugalska jazz ikona i po mnogima najbolja europska jazz pjevačica zbog koje je 2013. Ljetna pozornica „pucala po šavovima“ – Maria João | OGRE. Ogre je elektronski trio i posljednja avantura Marie João – kombinacija hybrid jazza i elektronske glazbe. Ova neobična postava vodi publiku na putovanje svijetom zvukova preskačući granice između digitalne i analogne glazbe.

Festival će u danas u nedjelju, 7. srpnja, na terasi hotela Kvarner zaključiti trio PlaYIS sastavljen od ponajboljih bugarskih solo glazbenika koje je zajednička strast prema jazzu i nostalgija za funkom natjerala da se ujedine i stvore glazbu koju sviraju za svoju dušu i koju je publika s oduševljenjem prihvatila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari