LJETNO ART KINO: Poznati riječki novinar za gledatelje odabrao kultni njemački horor

Foto: Art kino Croatia

Prvo ljetno izdanje programa Kino kustos održava se ovaj utorak, 18. lipnja, a ulogu kustosa ovog mjeseca preuzima poznati novinar Branko Mijić

Za publiku Art-kina odabrao horror film “Nosferatu, Fantom noći” slavnog njemačkog redatelja Wernera Herzoga. Projekcija se održava, kako i priliči filmu, pod okriljem noći – u dvorištu Art-kinu s početkom u 21 i 30 sati.

Lipanjski je kino kustos Art-kina Branko Mijić – kolumnist i bivši glavni urednik Novoga lista te Novinar godine po izboru članova Hrvatskoga novinarskog društva za 2015. godinu.

Mijić je za publiku Art-kina odabrao horor film Nosferatu, fantom noći u režiji Wernera Herzoga. Jedna od neobičnijih verzija o slavnom rumunjskom grofu-vampiru, kultnom književnom i filmskom liku, prikazuje neobičnu grofovu osobnost opterećenu strahom strahom od nestarenja i neumiranja te opsjednutosti ljepotom žene koju ne može imati. U glavnim su ulogama vrsni europski glumci: Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz te poznati slikar i pisac Roland Topor. 

Kino kustos je program Art-kina u sklopu kojeg osoba iz javnog života preuzima ulogu kustosa filmskog programa i široj javnosti predstavlja film kojeg osobno smatra iznimno značajnim ili važnim za gledanje. Ideja inspiraciju crpi iz vječitih top-lista – nabrajanja najboljih filmova svih vremena, kao i zadiranja u kućnu filmsku zbirku kustosa.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte – ulaznice@art-kino.org, a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16 do 20 i 30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.  U slučaju lošeg vremena projekcija će se održati u velikoj dvorani Art-kina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari