ODLIČAN PROGRAM

Marko Tolja zvijezda božićnog gala koncerta HKD-a na Sušaku!

Prosinac u HKD donosi mnoštvo raznolikih programa. Bit će pjesme, plesa, smijeha, drame ili narodski rečeno: za svakog po nešto

Hrvatski kulturni dom na Sušaku i ove godine svojim božićnim gala koncertom obilježava kraj godine i priključuje se svečanom blagdanskom ugođaju, ovoga puta uz Marka Tolju. Vrsni glazbenici, božićni klasici, svjetski evergreeni i kantautorske skladbe – sve to moći će se uz piće dobrodošlice doživjeti na HKD-ovom božićnom koncertu u subotu 18. prosinca.

Svestrani pjevač i kantautor izvanrednih vokalnih sposobnosti, Marko Tolja  podjednako se dobro snalazi u popu, jazzu i swingu, zbog čega ga često nazivaju hrvatskim Frank Sinatrom. Tolja dolazi sa svojim sjajnim kvartetom sastavljenim od riječkih all stars instrumentalista: Ivanom Popeskićem, Branimirom Gazdikom, Henryem Radanovićem i Ivanom Pešutom.

Svaki koncert u mojoj Rijeci mi je poseban doživljaj. Kažu da je u ovom poslu uvijek najteže nastupati doma, ali ja se s time nikako ne bih složio. To su moji ljudi, moja energija i svaki koncert ima posebnu energiju, pogotovo ovi u blagdanskom ozračju kaže Tolja.

Ulaznica po cijeni od 100 kn u pretprodaji ili 120 kn na dan koncerta uključuje i piće dobrodošlice. Ulaznice je moguće kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave.

Evo i programa HKD Sušak u prosincu:

3. i 4.12. ALADIN  [PLESNA RADIONICA M] plesna predstava
U predstavi koja slijedi  klasičnu Disneyevu priču sudjeluju članovi Plesne radionice M dobi od 4 godine na dalje uz brojne goste – soliste baleta HNK Ivana pl. Zajca, baletni plesni studio Riječkog kazališta mladih Kamov i Klub ritmičke gimnastike Rijeka. Plesna radionica M djeluje u Rijeci niz godina, a za cilj ima poticanje, razvijanje i unapređivanje umjetničke plesne kulture.
/ Više / Ulaznice

8.12./ ROĐENDAN KANALA RI humanitarni koncert
Kanal RI slavi 22. rođendan uz podršku Udruge Riječko srce i pomaže devetogodišnjem Tinu iz Kostrene, a za dobru glazbu zaduženi su Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mauro Staraj i Joso Butorac.
Malom Tinu dijagnosticirana je cerebralna paraliza i nužna su mu invalidska pomagala – bit će mu donirana sva sredstva od ulaznica koje je po cijeni od 50 kuna moguće kupiti u Turističkom informativnom centru na Korzu.
/ Više

14. i 15.12./ FEDRA [UO FEDRA ART] monodrama

UO Fedra art najavljuje premijeru monodrame Fedra glumice, redateljice i dramaturginje Denis Kirinčić za utorak 14. prosinca na pozornici HKD-a na Sušaku, dok će se repriza moći pogledati dan kasnije.Monodrama Fedra nastala je prema istoimenoj tragediji J. Racinea u vrijeme francuskog klasicizma, o ženi-kraljici razdiranoj, kako ona sama kaže mračnim i grešnim strastima i zbog kojih se ona već na samom početku želi lišiti života.  Na kraju i poslije svega to i učini.

18.12./ HKD-OV BOŽIĆNI GALA KONCERT: MARKO TOLJA
koncert

Hrvatski kulturni dom na Sušaku i ove godine svojim božićnim gala koncertom obilježava kraj godine i priključuje se svečanom blagdanskom ugođaju, ovoga puta uz Marka Tolju.  Vrsni glazbenici, božićni klasici, svjetski evergreeni i kantautorske skladbe – sve to moći će se uz piće dobrodošlice doživjeti na HKD-ovom božićnom koncertu u subotu 18. prosinca.
/ Više / Ulaznice

22.12./ KABINET ČUD(OVIŠT)A [DE FACTO/URANIA] dramska predstava
Kabinet čud(ovišt)a inspiriran je romanom U vrtu čudovišta  Leile Slimani, te dramskim tekstom Dimitrija Kokanova Pornscape.
Predstava je autorski projekte Saše Božića nastala u suradnji s izvođačima Jelenom Miholjević, Viktoriom Bubalo i Andrejem Kopčokom.
/ Više / Ulaznice

GALERIJA KORTIL 
Izložba Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakog Maje S. Franković i Christine Kertz koja predstavlja po tridesetak grafičkih radova svake umjetnice može se pogledati do 10. prosinca.
Sljedeća na rasporedu, a i posljednja ove godine, je izložba U sjeni Maka Hubjera i Bože Domazeta koja se otvara 13. prosinca i ostaje otvorena do 8. siječnja 2022. godine. Izložba je nagrađeni projekt 4. izdanja natječaja A4 iz 2021. godine koji spaja studente diplomskih studija umjetničkih akademija i studija povijesti umjetnosti u Hrvatskoj.Galerija Kortil otvorena je radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Za organizirana grupna vodstva potrebno je najaviti se na jolanda@hkd-rijeka.hr ili 099 239 1404.

RASPORED SVIH PROGRAMA HKD-a NA SUŠAKU U PROSINCU /

do 10.12. Maja S. Franković i Christina Kertz: Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakog / izložba // Galerija Kortil                                                      
3. i 4.12. Aladin [Plesna radionica M] / plesna predstava za djecu
6.12. Promocija knjige Nađe Berbić [Shura publikacije] / književna večer
7.12. 25 za 25 [Vokalna skupina Lira] / koncert
8.12. Rođendan Kanala RI: Mario Battifiaca, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mauro Staraj, Joso Butorac / humanitarni koncert
9.12. Kad svijeće dogore [Teatar Erato] / dramska predstava
13.12.-8.1.2022. A4 – Mak Hubjer i Božo Domazet: U sjeni / izložba // Galerija Kortil
14. i 15.12. Fedra [UO Fedra art] / monodrama – premijera
16.12. Božićna produkcija [Plesna grupa Flame] / plesna predstava
18.12. Marko Tolja / Božićni gala koncert
20.12. Dejt [Sandra Silađev] / monodrama
21.12. Proslava obljetnice Prvih riječkih mažoretkinja
22.12. Kabinet čud(ovišt)a [Zagrebački plesni centar] / dramska predstava
23.12. Božićna produkcija [Plesni klub Flash Dance Unit] / plesna predstava

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari