MELODIJE ISTRE I KVARNERA

MIK 2023 Duško Jeličić i Nevia Rigutto po guštu Opatije!

Idi na originalni članak

Odlična prva mikovska večer na raspjevanoj Ljetnoj pozornici

Oglas

Trideset godina obnovljenog MIK-a, prva festivalska večer ovogodišnjeg izdanja festivala i lijepa opatijska noć – sve se spojilo u sjajnu festivalsku večer kojom je raspjevana karavana započela još jednu mikovsku godinu za pamćenje. I, kako je to MIK već odavno dokazao, spoj mikovskih zvijezda i novih imena uvijek je dobitna kombinacija koju publika prigrli svake mikovske večeri. Ni u Opatiji nije večeras bilo drugačije.

No, krenimo redom. Ne pamtimo kada je Ljetna pozornica u svom velikom obimu bila skoro i premala kada su na nju, na samom početku večeri, izašli svi sudionici festivala.

Oko 70 dobro raspoloženih mikovaca pljeskom je pozdravila opatijska publika, a tom se impozantnom skupu priključio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je u ime Grada Opatije i Grada Kastva, s kojim Opatija dijeli domaćinstvo festivalske večeri, pozdravio publiku i sve sudionike MIK-a poželjevši svima lijepu festivalsku večer.

Nakon uvodnih riječi, raspoloženi su voditelji Lena Stojiljković i Borna Šmer na pozornicu redom pozivali izvođače ovogodišnjeg festivala, a publika je s velikim zadovoljstvom sve izvođače ispratila velikim pljeskom.

Raznolikost glazbenih izričaja, skladbe koje baštine tradiciju ovog podneblja i čuvaju domaću besedu (a ove godine MIK ponovno ima i skladbu na talijanskom jeziku), donijele su zadovoljstvo publici raznovrsnog glazbenog ukusa i već prve večeri se pokazalo da će i ovogodišnje skladbe zaživjeti dug život u srcu publike.

Redalo se 18 novih skladbi, a nakon izvedbe novih, publika je imala priliku, za vrijeme glasovanja, uživati u posebno pripremljenom revijalnom dijelu.

Njega su otvorile djevojke iz opatijske osnovne škole Paola Janjetić i Pia Petričić Ferlin otpjevavši mikovske uspješnice, a nakon njih su atmosferu zagrijali Katja Budimčić Sabljar koja je izvela skladbu Radojke Šverko “Nisan šla za ten”. Nakon toga su publiku svojim nastupima oduševili Damir Kedžo, Nevia/Tamara/Mauro i Dule izvedbom skladbe “Da bimo i k letu” koja je postala veliki hit te Alen Vitasović kao miljenik opatijske publike.

Nakon njih je uslijedio poseban trenutak kada je izvedbom Duška Jeličića i skladbom “Serenada Opatiji” obilježena stota obljetnica rođenja Ive Robića. Napomenimo kako ovo nije bio jedini svečarski trenutak večeri, jer uz proglašenje pobjednika posebni trenuci bili su dodjele plaketa Dušku Jeličiću i Alenu Vitasoviću za 25, odnosno 15 nastupa na Melodijama Istre i Kvarnera.

Za vrijeme revijalnog programa prebrojeni su glasovi opatijske publike koja je 95 glasova dala skladbi “Ženske za feštu” u izvođenju Tamare Brusić i ženske klape Hreljin te im tako dodijelila treće mjesto. Drugo mjesto sa 158 glasova osvojila je skladba “Suza s Kvarnera” u izvođenju Voljena Grbca, Jose Butorca i klape Tić.

Pobjedu je odnijela skladba “Pod ruku me ćapaj” koju izvode Nevia Rigutto i Duško Jeličić – osvojila je 184 glasa opatijske publike i njenim se izvođenjem završila sjajna mikovska večer u Opatiji.

Bio je to izvrstan početak tridesete obljetnice obnovljenog MIK-a, i dok je ČA odzvanjalo Ljetnom pozornicom svima je bilo jasno da nas čeka još jedna vrhunska mikovska godina. A kako to ove godine MIK pjeva moći će se već večeras uvjeriti riječka publika, jer MIK stiže u svoju matičnu luku, pa će u Rijeci zapjevati s početkom u 21 sat na Trgu riječke rezolucije.

Bit će to zasigurno još jedna večer za pamćenje koju ne bi smjeli propustiti.

Exit mobile version