PUTUJUĆI FESTIVAL

MIK 2024 Tri mladića osvojila Pazin! Odlična prva festivalska večer jubilarnog MIK-a

Vigo Mavrovic-2020viGO Photography

Pazin je širokih ruku, i to nakon 25 godina, zagrlio MIK i na sjajan način označio početak jubilarnog izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj

I bila je to večer koja baš priliči 60. rođendanu vitalnog raspjevanog mladića. Dupkom ispunjen Spomen dom pucao je po šavovima od brojnih posjetitelja i pozitivne energije toliko poznate kada su Melodije Istre i Kvarnera u pitanju. I vidjelo se koliko su Pazin i MIK jedno drugom nedostajali.

Naglasila je to i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić koja je zaželjela mikovcima sretan rođendan i naglasila kako je ova festivalska večer MIK-a (jubilarna 20. u Pazinu) sjajan prvi dio velike proslave obilježavanja Dana grada Pazina tj. njegovog 1041. rođendana. Zaželjela je svima odličnu zabavu i svečano otvorila prvu festivalsku večer jubilarnih Melodija Istre i Kvarnera.

Vigo Mavrovic-2020viGO Photography

Nakon uvodnih riječi MIK je publici predstavio 16 novih skladbi, a prema reakciji publike festival i ove godine donosi brojne uspješnice koje će zasigurno doživjeti dugovječnost. Novost ovogodišnjeg MIK-a je isprepletenost novih i starih skladbi tijekom samog natjecateljskog dijela, pa su tijekom samog programa publiku razveselili i nastupi Nine Fakin, Gianluce Draguzeta i Vesne Nežić Ružić, sve redom nagrađivanih mikovaca koji su otpjevali svoje nagrađivane mikovske skladbe.

Nakon izvedene i posljednje natjecateljske skladbe, a dok su se zbrajali glasovi pazinske publike, u revijalnom su dijelu pljesak dobili Duško Jeličić i Nevia Rigutto, Natko Štiglić, Erik Balija, Lorenza Lola Puhar, Dino Guščić, Gina Picinić i Džo Maračić Maki koji je iz Amerike stigao upravo zbog mikovskog rođendana. Nakon revijalnog dijela doznali smo i najuspješnije skladbe prve večeri.

Prema glasovima pazinske publike treće mjesto osvojila je skladba „Srićo moja lipa“ (Goran Šarac/Robert Pilepić/Aleksandar Valenčić) u izvođenju Lorenze Lole Puhar sa 100 glasova, drugo mjesto osvojila je Gina Picinić sa skladbom „Sansego moje mladosti“ (Andrej Baša) i sa osvojenih 112 glasova, dok je uvjerljivo sa 203 glasa pobijedila skladba „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota.

Druženjem domaćina i mikovaca završena je prva festivalska večer i prema svemu sudeći, bit će ovo godina za pamćenje. Karavana svoj put nastavlja prema Bakru, gdje će sutra (subota 1. lipnja) zapjevati u Domu kulture „Matija Mažić“, s početkom u 21 sat. Podsjetimo, na samom početku festivalske večeri održat će se svečano otvorenje 31. po redu Margaretinog leta. Nakon duže pauze MIK se vraća u Bakar i ne treba sumnjati da će i subotnja večer biti raspjevana i za pamćenje. Prava mikovska.

Pokrovitelji festivala su: Primorsko-Goranska Županija, Istarska Županija – Regione Istriana (Upravni odjel za Kulturu i zavičajnost), Grad Rijeka, Grad Bakar, Grad Pazin, Grad Kastav, Grad Opatija, Grad Krk, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Kvarnera, TZ Grada Rijeke. Festival podržavaju: Dezinsekcija Rijeka, GP KRK, HDS Zamp, Migross, Netcom, Barocco caffe, Tisak Šuljić, Art stvaraonica, Loretta i Zlatarna Federiko Opatija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari