Mlada riječka filmska redateljica Kristina Barišić osvojila nagradu na festivalu u Parizu!

Glavno jelo, kratkometražni filmski debi riječke redateljice Kristine Barišić osvojio je nagradu za najbolji kratki film na devetom izdanju South East European Film Festivalu koji se održao od 28 do 31. svibnja u Parizu.

South East European Film Festival je međunarodni filmski festival koji uključuje petnaest država jugoistočne Europe. Festivalska selekcija uključuje dugometražne, kratke, dokumentarne te animirane filmove. Festival se od 2015. godine održava i u Berlinu.

Na festivalu su prikazana trideset i dva filma, a Kristina Barišić je osvojila nagradu za najbolji kratki u konkurenciji među deset kratkih filmova.

Glavno jelo prati priču o Lili koja s prijateljima odlazi u noćni izlazak. Pod utjecajem različitih opojnih sredstava provaljuju u jednu osnovnu školu. Sljedećeg jutra upoznajemo Lili i njezinu obitelj dok se pripremaju za nedjeljni ručak. Obiteljsku rutinu ometaju očekivani i neočekivani gosti koji im se pridružuju za stolom.U filmu glume Nina Violić, Alen Liverić, Edita Karađole Šegvić, Iskra Jirsak, Alex Đaković te Nina Batinić.

Glavno jelo bilo je prikazano i na Festivalu mediteranskog filma Split te u sklopu Dana hrvatskog filma. Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari