VOLI 'Š' I 'Č'

Na kojem će jeziku Let 3 pjevati ‘Mamu ŠČ!’ na Eurosongu? Mrle nema dvojbi!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Damir Martinović Mrle otkrio je da nema smisla da Let 3 svoju pjesmu ‘Mama ŠČ’ izvede na engleskom jeziku

Let 3 punom parom se priprema za Eurosong, a nakon što je sredinom veljače objavljen službeni prijevod njihove pjesme “Mama ŠČ!” na engleski jezik, brojni ljudi se pitaju hoće li je članovi benda u Liverpoolu izvesti na tom jeziku.

Povezani VIDEO:

Damir Martinović Mrle u intervjuu za Hrvatsku radioteleviziju otkrio je da to nema smisla.

“‘Mamu ŠČ!’ nikad nismo otpjevali na engleskom jer nema smisla. Naš jezik je najljepši. Ja jako volim te riječi s puno ‘š’ i puno ‘č’. Na primjer: Ti crna, ti krvava čađo. Kad to prevedeš, onda to izgubi smisao, izgubi ljepotu”, kazao je te dodao da ga veseli što će pjesmu pjevati na hrvatskom jeziku.

‘Uživam u našem jeziku’

“Ljepota toga ‘š’, ‘č’, ‘z’, ‘ž’… Nema toga na drugim jezicima i uživam zato u našem jeziku i baš me veseli što ćemo pjevati na hrvatskom. Mnogi kažu da je engleski najljepši, ali meni je nekako hrvatski puno draži”, rekao je Mrle.

Podsjetimo, organizatori Eurosonga nedavno su objavili kompilacijski video najgledanijih nastupa u veljači, a Let 3 sa svojom pjesmom “Mama ŠČ”, s kojom će predstavljati Hrvatsku, našao se na visokom trećem mjestu.

Prvo mjesto zauzela je Norvežanka Alessandra s hitom “Queen Of Kings”, a na drugom mjestu je pjesma “Uno”, koja je trebala predstavljati Rusiju na otkazanom Eurosongu 2020. godine, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari