OPA! JEDVA ČEKAMO

Odlična vijest za Let 3! Eurosong po prvi put u povijesti uveo veliku promjenu za glasanje u finalu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oni koji nisu imali pravo glasa u polufinalima, to imaju u velikom finalu, a tu je i aplikacija ‘Eurovision Song Contest’, kao i stranica preko koje možete dati svoj glas

Nekoliko nas sati dijeli od velikog finala Eurovizije u kojem će se natjecati 26 zemalja, a među njima i Hrvatska s pjesmom ‘Mama ŠČ!’.

Ove godine su organizatori odlučili uvesti neke promjene, kada je u pitanju glasanje. Tako će priliku za dati glas svojem najdražem favoritu sada imati – cijeli svijet. Po prvi puta u povijest gledatelji iz država koje ne sudjeluju mogu glasovati na Eurosongu.

Oni koji nisu imali pravo glasa u polufinalima, to imaju u velikom finalu, a tu je i aplikacija ‘Eurovision Song Contest’, kao i stranica preko koje možete dati svoj glas.

Glasovanje će trajati 40 minuta

Na internetskoj stranici Eurovision TV  piše kako ćete, ako glasate preko službene aplikacije, dobiti i videoporuku vašeg omiljenog izvođača kojem ste dali glas. Cijena SMS poruke s kojom glasate u Hrvatskoj je 0,49 eura, a poziva 0,50 eura.

Gledatelji iz svih 37 zemalja koje sudjeluju na ovogodišnjem Eurosongu mogu glasovati za 26 pjesama u finalu.

Glasovanje se otvara nakon posljednje pjesme i trajat će 40 minuta. Deset pjesama koje prikupe najviše glasova ‘ostatka svijeta’ dobit će bodove od 1-12 (1, 2, 3, 4, 5 , 6, 7, 8, 10 i 12). Glasovi ‘ostatka svijeta’ vrijede kao glasovi jedne države.

Prednost se daje bodovima publike

Publika, iz država koje sudjeluju u finalu i onih koje nisu, daje ukupno 2204 boda (58 od ‘ostatka svijeta’, 2146 države sudionice).

U finalu se boduju i glasovi nacionalnih žirija. Njih 37 daje ukupno 2146 bodova. Ti bodove se dodjeljuju odvojeno od bodova publike, dakle svaka država daje dvaput bodove od 1 do 12.

U slučaju da dvije države imaju jednak broj bodova u finalu, prednost ima ona koja je dobila više bodova publike, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari