OPA! JEDVA ČEKAMO

Odlična vijest za Let 3! Eurosong po prvi put u povijesti uveo veliku promjenu za glasanje u finalu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oni koji nisu imali pravo glasa u polufinalima, to imaju u velikom finalu, a tu je i aplikacija ‘Eurovision Song Contest’, kao i stranica preko koje možete dati svoj glas

Nekoliko nas sati dijeli od velikog finala Eurovizije u kojem će se natjecati 26 zemalja, a među njima i Hrvatska s pjesmom ‘Mama ŠČ!’.

Ove godine su organizatori odlučili uvesti neke promjene, kada je u pitanju glasanje. Tako će priliku za dati glas svojem najdražem favoritu sada imati – cijeli svijet. Po prvi puta u povijest gledatelji iz država koje ne sudjeluju mogu glasovati na Eurosongu.

Oni koji nisu imali pravo glasa u polufinalima, to imaju u velikom finalu, a tu je i aplikacija ‘Eurovision Song Contest’, kao i stranica preko koje možete dati svoj glas.

Glasovanje će trajati 40 minuta

Na internetskoj stranici Eurovision TV  piše kako ćete, ako glasate preko službene aplikacije, dobiti i videoporuku vašeg omiljenog izvođača kojem ste dali glas. Cijena SMS poruke s kojom glasate u Hrvatskoj je 0,49 eura, a poziva 0,50 eura.

Gledatelji iz svih 37 zemalja koje sudjeluju na ovogodišnjem Eurosongu mogu glasovati za 26 pjesama u finalu.

Glasovanje se otvara nakon posljednje pjesme i trajat će 40 minuta. Deset pjesama koje prikupe najviše glasova ‘ostatka svijeta’ dobit će bodove od 1-12 (1, 2, 3, 4, 5 , 6, 7, 8, 10 i 12). Glasovi ‘ostatka svijeta’ vrijede kao glasovi jedne države.

Prednost se daje bodovima publike

Publika, iz država koje sudjeluju u finalu i onih koje nisu, daje ukupno 2204 boda (58 od ‘ostatka svijeta’, 2146 države sudionice).

U finalu se boduju i glasovi nacionalnih žirija. Njih 37 daje ukupno 2146 bodova. Ti bodove se dodjeljuju odvojeno od bodova publike, dakle svaka država daje dvaput bodove od 1 do 12.

U slučaju da dvije države imaju jednak broj bodova u finalu, prednost ima ona koja je dobila više bodova publike, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari