BOGAT I RAZNOVRSTAN PROGRAM

OPATIJA Počinje Ljeto na Ljetnoj 2022.: Nastupit će Tom Jones, 4 Tenora, Željko Bebek, klapa Intrade, Bajaga, Severina.. I to nije sve!

Počinje Ljeto na Ljetnoj, jedna od najvećih manifestacija na našem području koja traje od početka lipnja sve do sredine rujna a obuhvaća cijeli niz događanja na Ljetnoj pozornici u Opatiji u organizaciji Festivala Opatija

„Ovog ljeta počinjemo 4.6., s Gruzijskim nacionalnim baletom Sukhishvili. To je jedan od najslavnijih plesnih ansambala na svijetu i pravi spektakl. Prvi put nastupaju u Hrvatskoj, a svojim umijećem i koreografijama stekli su nazive „osmo svjetsko čudo“ i „najbolji plesači na svijetu“. Nekoliko puta su proglašavani najboljim showom na Broadwayu i evo, nakon što postoje više od 75 godina, oduševili preko 90 milijuna ljudi i nastupali na pozornicama Londona, New Yorka i Pariza, sada ih imamo prilike gledati u Opatiji“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Vatromet najrazličitijih priredbi

Nakon otvaranja slijedi pravi vatromet najrazličitijih priredbi čime ovogodišnji ljetni program u Opatiji spada u najbogatije ljetne programe u Hrvatskoj. Na Ljetnoj pozornici će nastupiti 4 Tenora, Željko Bebek, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Disco party Retropatija, Zagrebačka filharmonija, Matija Cvek, Bajaga, Severina, folklorni ansambl Zora, filharmonija iz Udina, British-Croatian Festival Orchestra, klapa Rišpet, Zdravko Čolić, večer posvećena Queenu, premijerno se održava Offline music festival s nastupom Majki, Stublićem, SARS-om i drugima, koncert Christiana Meringola, organiziran je Balinjerada after party, kao i već tradicionalni Liburnia Jazz Festival, Liburnia Film Festival, Blues Festival, DJ party elektroničke glazbe, nekoliko scenskih nastupa poput glumice Sandre Silađev i Željka Pervana, itd.

Svjetski poznata imena

U proteklih nekoliko godina počela su se na Ljetnoj pozornici redati i svjetski poznata imena poput Zucchera, Ramazzottija, Diane Krall, Il Vola, a ove godine su to svjetska super-zvijezda Tom Jones koji nastupa 18.7. kao i jedan od najboljih svjetskih power metal bendova Sabaton koji nastupaju 19.8. čime se Opatija i ove godine etablira kao jedna od najvažnijih koncertnih lokacija tijekom ljeta u Hrvatskoj.

„Tom Jones spada u živuće legende i vjerujem da ne treba posebno objašnjavati značaj njegovog dolaska u Opatiju. On se savršeno uklapa u ambijent Opatije i više je orijentiran odraslijoj publici. S druge strane organiziramo i nastup jednog od trenutno najpoznatijih svjetskih metal sastava Sabaton, koji će privući i mlađu publiku“, naveo je Gigante Dešković.

Tijekom cijelog ljeta i ljetno kino

Zakinuti neće biti ni ljubitelji kina jer je tijekom cijelog ljeta organizirano ljetno kino. Istovremeno se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, nakon prošlogodišnje izložbe Picassa i Miróa, koja je bila među najposjećenijim izložbama tijekom ljeta u Hrvatskoj, održava izložba radova još jednog svjetski poznatog umjetnika Salvador Dalia. No Festival Opatija nije zaboravio ni domaće umjetnike i ovog ljeta, točnije 28.8., iznova se održava međunarodno slikarsko natjecanje Mandrać u Voloskom.

„Želja nam je ponuditi bogat i raznovrstan program kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe, koji će biti atraktivan i zanimljiv domaćoj publici, ali i posjetiteljima Opatije. Vjerujem da smo s ovim programom to uspjeli“, zaključio je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari