EDUKATIVA PREDSTAVA

Ove nedjelje u Rijeci se održava kazališna predstava za djecu povodom Svjetskog dana izbjeglica

Foto: Facebook/ Ljepota naše različitosti

U nedjelju, 20. lipnja 2021. godine, u 11.00 sati, na Pavlinskom trgu u Rijeci u sklopu obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica a u organizaciji Isusovačke službe za izbjeglice, bit će održana predstava za djecu „Ljepota naše različitosti“ Medley teatra iz Zagreba.

„Ljepota naše različitosti“ je zabavna i edukativna priča koja prati dvoje malenih prijatelja, Rodu i Slavuja, na njihovom dalekom putovanju iz Afrike do Europe na kojem pokušavaju naći svoju izgubljenu obitelj. Dvoje prijatelja na putu nailazi na mnoge prepreke, suočavaju se s raznim strahovima te susreću različite životinje od kojih uče važne životne vrednote. Od Egipta i Sirije, preko Turske i Sredozemnog mora pa sve do Hrvatske, dvoje malenih prijatelja upoznaju različite kulture, jezike, plesove i donose priču o toleranciji, prihvaćanju, prijateljstvu, pomaganju i miru.

Predstava traje 50 minuta i prilagođena je uzrastu djece od 4+ godina, no zbog svevremenskih poruka koje donosi, zanimljiva je svim generacijama. Predstava je besplatna za sve zainteresirane građane.

Ovogodišnji Svjetski dan izbjeglica, koji se svake godine obilježava, 20. lipnja, Isusovačka služba za izbjeglice – JRS obilježit će prigodnim programom upravo u Rijeci, u partnerstvu s UNHCR-om, UN-ovovom agencijom za izbjeglice te uz podršku Grada Rijeke.

Istog dana, u 18.00 sati, u Župi svetog Križa, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica održat će se sveta misa koju će predvoditi mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, uz ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice, p. Stanka Perice, SJ. Nakon mise slijedi predstavljanje rada Isusovačke službe za izbjeglice i interkulturalni susret na kojemu će župljani i drugi građani Rijeke imati priliku upoznati osobe koje su u Hrvatskoj pronašle sigurnost i zaštitu, izbjeglice iz Irana, Pakistana i Sirije kojima je Hrvatska postala novi dom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari