NOVO LICE BENDA

Paraf predstavlja live spotove ‘Javna kupatila’ i ‘Nestašni đački izleti’

Krajem prošle godine objavljen novi album Parafa „DELTA Live 2022“, snimka je koncerta održanog 1. travnja u riječkom Exportdrvu, a predstavljen je dosad i dvama spotovima, onima za pjesme ‘Goli otok’ i ‘Želim biti vojnik’.

Predstavljanje live materijala nastavljamo spotovima dvije uspješnice originalno objavljene 1981. na drugom albumu Parafa „Izleti“ – ‘Javna kupatila’ i ‘Nestašni đački izleti’. Instrumentalistička superiornost te ženski vokal (Valtera Kocijančiča zamijenila je Vim Cola odnosno Pavica Čabrijan) ovim su albumom otkrili novo lice benda, a melodioznost i intuicija rezultirali su albumom koji je bio savršeno kompatibilan ondašnjim novovalnim prvacima svjetske scene. 

„Da „trotomnu“ Paraf lektiru znaju njeni autori, kao i nešto mlađi pridruženi novi članovi, nitko i nije sumnjao, kao ni u njihovo desetljećima iskazivano i dokazivano glazbeno umijeće. Trebalo je, dakle, sve to „samo“ dobro složiti, a to je na pametan način i učinjeno jer je ovaj koncert zamišljen i uspješno realiziran kao predstavljanje tri čuvena albuma grupe Paraf – „A dan je tako lijepo počeo“, „Zastave“ i „Izleti“. Pritom se – a i to je jako dobra odluka – krenulo kronološki te se tako prateći koncert ili slušajući ovaj live album može itekako dobiti uvid u razvoj samog sastava od žestokih i beskompromisnih punk prvoboraca, preko odveć podcijenjenog post punk/new wave doba, pa sve do današnjih nedavno stvorenih novih pjesama koje kvalitetom nimalo ne zaostaju za slavnom prošlošću.“ – o „DELTA Live 2022“ piše kritičar Marinko Krmpotić (Novi list).

Pozornica je bila i ostala prirodni habitat ovim glazbenicima, a na jednu od zagrebačkih, onu kluba Boogaloo, osmeročlani Paraf stiže u subotu 11. ožujka, gdje će promovirati live izdanje.

Proširena formacija Parafa objedinjuje obje originalne postave, i obogaćena je s još nekoliko pasioniranih glazbenika te sada stvara i nastupa u sastavu: Pave Čabrijan (vokal), Zdrave Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klavijature), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Deni Šesnić (gitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi).

Nakon Zagreba, koncertne promocije „DELTA Live 2022“ nastavljaju se 24.03. u Domu omladine Beograda07.04. ljubljanskom Orto baru gdje će im se pridružiti kultni riječki Grč i 09.05. u Novom Sadu, a riječi Pave Čabrijan najbolja su pozivnica za doći i uživati s ekipom iskusnih i strastvenih muzičara: „Iako je prošlo puno vremena, iako su kose sijede, volja, želja i energija su jake.“

Zagrebačka koncertna promocija DELTA LIVE 2022 izdanja

11.03. u klubu Boogaloo 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari