ČESTITAMO

Pet nagrada riječkim „Curama“ na Art Trema Festu!

Autorska i izvođačka ekipa dokumentarne predstave „Cure“ Tjaše Črnigoj i Kolektiva Igralke, u režiji Tjaše Črnigoj te koprodukciji Kolektiva Igralke, HNK-a Ivana pl. Zajca i Zavoda Vidne ima čak pet razloga za slavlje – pet osvojenih nagrada na ovogodišnjem međunarodnom kazališnom festivalu Art Trema fest u srpskoj Rumi, održanome od 27. do 31. ožujka po 27. put.

Predstava „Cure“ dobitnica je brončane Termine maske, treće nagrade za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji profesionalnih komornih formi, koju dijeli s predstavom „Naš sin“ te posebne nagrade za društveno angažirani teatar. Ivan Botički i Tijana Todorović nagrađeni su za najbolju scenografiju. O ovim je nagradama jednoglasno odlučio stručni žiri u sastavu: Nedžma Čizmo, Marina Vujčić i Zijah Sokolović.

A prema odluci Treminog žirija Aktivnih građana u kulturi predstava „Cure“ osvojila je prvu nagradu za najbolju komornu predstavu, a Anja Sabol, članica Kolektiva Igralke, je za ulogu u „Curama“ nagrađena za najbolju žensku ulogu.

Predstava „Cure“ u travnju sudjeluje i na Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani u Splitu. A uz nju će se u konkurenciji za festivalske nagrade naći i riječki „Rastanci“ Mani Gotovac u adaptaciji Elvisa Bošnjaka i režiji Anstasije Jankovske te „Slučaj vlastite pogibelji“ Kristiana Novaka u režiji Ivana Plazibata, varaždinsko-riječka koprodukcijska predstava ostvarena u okviru konzorcija K-HNK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari