TORINO - 1. POLUFINALE EUROSONGA

Video | Pogledajte kako je Mia Dimšić oduševila izvedbom i aranžmanom pjesme u prvom polufinalu ovogodišnjeg Eurosonga!

Pogledajte kako je Mia Dimšić oduševila izvedbom i aranžmanom pjesme u prvom polufinalu ovogodišnjeg Eurosonga!

Prva polufinalna večer Eurosonga 2022. održava se na pozornici torinske dvorane PaloOlimpicona. Ždrijebom održanog 25. siječnja, večeras imate prilike gledati predstavnike sedamnaest zemalja.

Prvobitno je u ovom polufinalu trebao nastupiti i predstavnik Rusije, no zbog sankcija nametnutih toj zemlji, Rusija je izgubila pravo sudjelovanja na ovogodišnjem Eurosongu. U prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se: Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija. Deset polufinalista ide u veliko finale.

Tema mira u središtu je ovog izdanja Eurosonga. Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nastupila je pod rednim brojem 11 s pjesmom “Guilty Pleasure”, za koju su tekst i glazbu napisali Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan Ante Gelo.

Miju su na pozornici pratili back vokali Bruna Oberan i Josip Palameta, te plesači Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić.

Hrvatski glasači danas ne mogu glasati za našu predstavnicu, ali mogu dati glas za druge izvođače.

Mia Dimšić

Mia Dimšić rođena je 7. studenog 1992. godine u Osijeku i jedna je od najemitiranijih izvođača na hrvatskim radijskim stanicama. Prvu pjesmu “Budi mi blizu” objavila je 2015. godine, da bi već početkom početkom 2017. objavila i svoj prvi studijski album “Život nije siv,” koji je u vrlo kratkom roku postao najprodavaniji album u Hrvatskoj.

Da je zaista s prvim albumom predstavila kvalitetu dokaz su i nagrade Porin za najbolji album godine, najbolji album pop-zabavne glazbe i pjesmu godine. Uz ovaj, objavila je još jedan studijski i jedan božićni album, kao i knjigu o jednoj posve (ne)običnoj djevojci iz Osijeka.

Pored glazbe, Mia ima završen studij anglistike i germanistike, koji je izučavala na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Mia Dimšić za HRT: Imam pozitivnu tremu, nadam se finalu

Hrvatska predstavnica kazala je ekskluzivno za središnji Dnevnik HRT-a kako ima pozitivnu tremu prije večerašnjeg nastupa.

– Samo mogu reći da sam već jedan veliki pobjednik i to je jedino važno, poručila je.

Mia je istaknula kako je ambiciozna i pozitivna, te da se vidi u velikom finalu Eurosonga.

– Ali ako ne uđem u finale onda je to tako trebalo biti iz nekog razloga. Život uvijek zna, što nam treba u kojem trenutku. Samo se nastojim prepustiti unutarnjem glasu, a taj mi glas od samog početka govori da tu trebam biti. Ne znam zašto, vidjet ćemo to kroz neki duži prolazak vremena, ali moj tim i ja dali smo sve od sebe. Ubili smo se od posla, mislim da to mogu tako reći, i mislim da večeras zaslužujemo stati na ovu pozornicu i reći – ovo je naša pozornica, idemo pokazati što smo radili, dodala je hrvatska predstavnica. 

Počelo glasanje

Stručni žiri u sastavu od po pet glazbenih stručnjaka iz svake od zemalja glasao je već na generalnoj probi, a njihovim glasovima prirodat će se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledatelja. 

Nedugo nakon nastupa posljednjeg natjecatelja u prvoj polufinalnoj večeri, završilo je glasanje koje je trajalo deset minuta.

Voditelji Laura, Alessandro i Mika obznanili su imena deset najboljih i to prema nasumičnom redoslijedu. Konačni rezultati glasanja prve polufinalne večeri bit će objavljeni tek nakon finala.

U finale Eurosonga 2022. godine plasirale su se Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska. 

Mia Dimšić nije se plasirala u finale ovogodišnjeg Eurosonga

Posljednji put Hrvatska je bila u finalu 2017. godine, kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godine 2016. u finalu je bila i Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska nije sudjelovala na Eurosongu, zbog loših plasmana. 

Popis finalista iz prve polufinalne večeri

Iz prve polufinalne večeri Eurosonga u veliko finale plasirali su se:

Švicarska: Marius Bear – “Boys Do Cry”

Armenija: Rosa Linn – “Snap”

Island: Systur – “Með Hækkandi Sól”

Litva: Monika Liu – “Sentimentai”

Portugal: MARO – “Saudade, Saudade”

Norveška: Subwoolfer – “Give That Wolf A Banana” 

Grčka: Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together”

Ukrajina: Kalush Orchestra – “Stefania”

Moldavija: Zdob şi Zdub & Frații Advahov – “Trenulețul”

Nizozemska: S10 – “De Diepte” 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari