Porto Etno: U Gomirju održan “Harmonika mundial,” slijede zvončari na Grobniku i sopci u Vrbniku

Uvod u ovogodišnje izdanje festivala “Porto etno” prošlog je vikenda započelo u Gomirju.

Gomirje je jedno od triju odabranih lokacija, a lokacije su dio 27 susjedstava programskog pravca Rijeke 2020 čiju provedbu sufinancira Primorsko-goranska županija.

U okviru manifestacije “Gomirje harmonika mundial,” tijekom dvodnevnog programa publici su se predstavili međunarodno priznati i višestruko nagrađivani harmonikaši i skladatelji te Porto Etno orkestar.

Uvod u Porto Etno nastavit će se u susjedstvu Čavle u petak 23. kolovoza od 20 i 30 sati, kada posjetitelje na Trgu hrvatskih branitelja očekuje Zvončarska simfonija – jedinstveni glazbeni spoj bubnjara i zvončara, za koju će biti zaduženi Karlovački bubnjari i Grobnički dondolaši.

Posljednja uvertira u Porto Etno održat će se u subotu 24. kolovoza u okviru Porto Etno warm up-a u Vrbniku na otoku Krku kada će Vrbenski Sopci nastupiti Trgu Škujica u 21 sat. Uz Vrbenske sopce posjetitelji će imati prilike poslušati polaznike radionice koji će održati eko-etno muziciranje na glazbalima izrađenim od recikliranih materijala, a sopci i sopčići, electro rock fusion band Marka Želea (iz susjedstva Lovran) te zbor Vrbenskih Kanturica pokazat će kako eksperimentirati s tradicionalnim zvukovima Mediterana.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari