PREGRŠT MEDALJA IZ PUNTA: Prve riječke mažoretkinje zlatne na Državnom natjecanju mažoretkinja

Foto: Facebook Ta Mara

Zlatne medalje osvojene su u kategorijama „solo“ (Petra Linić), „duo“ (Ivona Vincetić i Tonka Mihelčić) te ekipno (seniorke), dok je Ivana Rakić osvojila i titulu “Miss mažoret”

Državno natjecanje mažoretkinja održano je ovog vikenda u Puntu na otoku Krku, u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, a Prve riječke mažoretkinje s Prvenstva su se vratile s pregršti medalja i priznanja. Zlatne medalje osvojene su u kategorijama „solo“ (Petra Linić), „duo“ (Ivona Vincetić i Tonka Mihelčić) te ekipno (seniorke), dok je Ivana Rakić osvojila i titulu “Miss mažoret”.

mažorett3

Više od 700 djevojaka i djevojčica iz cijele Hrvatske natjecale su se u tri dobna uzrasta, po tri kategorije – formacije i neformacije – solo i duo. Prve riječke mažoretkinje natjecale su se s juniorskim sastavom u kategoriji formacije gdje su osvojile 8. mjesto i u kategoriji neformacije – duo gdje su Ana Bačić i Laura Lazarević osvojile suce i publiku te osigurale prvo riječko zlato u svojoj dobnoj skupini.

Seniorke Prvih riječkih mažoretkinja dominirale su u svim kategorijama, osvojivši tri zlata – solo točkom Petre Linić, duo točkom Ivone Vincetić i Tonke Mihelčić, te ekipnim nastupom

Presretne djeojvke na svojoj Facebook stranici zahvalile su se navijačima („Nismo ni sumnjale da će vas biti najviše!“), trenericama Edi Kurtović i Sandri Pezer („…bez kojih ne bi bilo ovih uspjeha“) te Općini Punat na prelijepom gostoprimstvu, uz čestitke svim timovima na osvojenim medaljama.

– Iznimno sam ponosan na naše djevojke. Trud koji su uložile tijekom posljednjih godinu dana u pripreme za natjecanje višestruko se isplatio. Ovo je ne samo potvrda i nagrada njima, već dokaz da je Rijeka jedan od gradova koji se može ponositi najboljim mažoretkinjama. Nagrada je tim veća što su i naše juniorke pokazale veliki napredak osvojivši prvo zlato za svoju ekipu, kazao je ponosni predsjednik Prvih riječkih mažoretkinja Mike Raukar te nadodao kako su za uspjeh ponajviše zaslužne vrijedne trenerice – Eda Kurtović i Sandra Pezer, prenijele su mrežne stranice Grada Rijeke.

Riječanke su osvojile i simpatije publike i konkurencije – u sklopu programa održan je i izbor Miss mažoretkinja, a laskavu titulu je ponijela riječka predvodnica Ivana Rakić zadivivši žiri nastupom s vatrenim štapovima u revijalnom dijelu ali i svojom skromnošću i ljepotom.

mažorett1

Pored Riječanki, Mažoretkinje grada Vukovara su osvojile srebro i titulu viceprvakinja, dok su Samoborske mažoretkinje osvojile broncu.

Prve riječke mažoretkinje proslavit će 21 godinu rada u petak, 10. lipnja tradicionalnom Kapijadom – svečanom zakletvom Prvih riječkih mažoretkinja Gradu Rijeci. Tada će i svi Riječani moći uživati u nagrađenim koreografijama naših Riječkih djevojaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari