TUŽNA VIJESTI

Video | Preminuo je legendarni pjevač Aki Rahimovski: ‘Pozlilo mu je ujutro, ne znamo još uzrok smrti’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Preminuo je je Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka (66). Na društvenim mrežama od Akija su se oprostili članovi grupe Parni Valjak

Vijest o smrti objavljena na službenim Facebook stranicama Parnog valjka. Tužnu vijest potvrdio je i njegov menadžer Damir Osredečki za 24sata.

Uzrok smrti za sada ostaje nepoznat.

“Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, rekao je Osredečki.

“Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, stoji u objavi.

“Za malo nježnosti
na sve ću pristat

iza malo nježnosti

da mogu zaspati”, stihovi su kojima se službena Facebook stranica Parnog valjka oprostila od legendarnog pjevača.

Aki iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Sa drugom suprugom proveo je niz godina. S njom se nikada nije pojavljivao u javnosti niti je itko znao kako gospođa izgleda. Prije dvije godine postao je otac djevojčice koju je dobio sa Slovenkom Barbarom Vesel.

Svoje najbolje godine dao je Parnom Valjku

Prije nego što je osnovao Parni valjak, Rahimovski je nastupao u raznim bendovima: Vakuum, Krvna braća i Tor. Sudbonosan susret s Husom i Pađenom dogodio se 1975. godine. Iste su godine oformili legendarnu, prvu postavu koju su činili Rahimovski, Hus, Pađen, Srećko Antonioli i Zlatko Mišić.

Svoj su prvi studijski album objavili iduće godine, a nosio je naziv “Dođite na show”. I dok je prvi album izdala beogradska diskografska kuća “PGP-RTB”, drugi je izdala zagrebačka diskografska kuća “Jugoton” pod nazivom “Glavom kroz zid”.

Uslijedili su i megapopularni studijski albumi, poput “Gradske priče”, “Vruće igre”, “Vrijeme na našoj strani”, “Glavnom ulicom”, “Pokreni se” i “Anđeli se dosađuju”.

Originalna postava promijenila se tek nakon 11 godina, kad se bendu pridružuju bubnjar Dražen Scholz i basist Zoran PreksevacBerislav Blazević “Bero” Parnom se valjku pridružio 1989. godine, a već iduće godine izdaju novi album “Lovci snova”.

Nakon uspješnih 15 godina rada, 1991. godine izbacuju album u čast odličnoj suradnji “Svih 15 godina”, a iste su godine objavili i kompilaciju “Pusti nek traje”. Godinu dana nakon pridružuje im se gitarist Marijan Brkić koji će u bendu ostati do njegovog raspada.

Aki Rahimovski je s Valjkom osvojio brojne nagrade, uključujući i 6 Porina za album “Buđenje” koji je objavljen 1993. godine. Ova je grupa 2015. godine primila “Nagradu Grada Zagreba” za zasluge u promicanju društvenog života u gradu, za koju je Aki i sam priznao da mu je najdraža.

1995. izdali najprodavaniji album uživo

Jedan od najprodavanijih hrvatskih alubma svih vremena, ali i najprodavaniji uživo album Parni valjak izdao je 1995. godine pod nazivom “Bez struje: Live in ZeKaeM.”

Nedugo nakon toga objavili su i albume “Samo snovi teku uzvodno”, “Zastave” i “Pretežno sunčano?”.

Nakon 30 godina postojanja Parnog valjka napušta ih Husein Hasanefendić, ali bend i dalje nastavlja s radom. Pod Akijevim vodstvom nastaje album “U vremenu izgubljenih”. Uskoro, Aki je odlučio nastaviti sam te je početkom 2008. godine napustio Parni valjak i započeo turneju po Srbiji s klavijaturistom Emilom Saksom.

Godinu dana nakon bend se ponovno odlučio okupiti, a povratak su obilježili “Karlovačko live” turnejom koju su započeli u Dubrovniku, a završili Čakovcu.

Povratnički album nazvali su “Stvarno nestvarno” , a objavljen je 2011. godine. Na njemu su se našle dvije pjesme koje su nastale 2009. godine povodom povratka Parnog valjka na scenu: “Nakon svih godina” i “To sam stvarno ja”.

Podsjećamo, Parni valjak je u nadolazećem periodu planirao održati deset koncerata, a mini turneja je trebala početi u veljači.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Parni Valjak (@parnivaljak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari