(RAZGOVOR) REPETITOR: “Rijeka je najpankerskiji grad u Hrvatskoj, obožavamo je”

Idi na originalni članak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Skorašnji koncert beogradskog benda Repetitor u našem gradu poslužio nam je kao odličan povod za razgovor s bas gitaristicom grupe, Ana-Marijom Cupin.

Oglas

Repetitor je uvijek rado viđen glazbeni gost u Rijeci, a i nije ih ni bilo neko vrijeme. Sigurni smo kako riječki obožavatelji ne mogu dočekati ovaj petak kako bi ih vidjeli uživo na pozornici Pogona kulture.

Zadnji album “Gde ćeš” hvaljen je i od kritike i od publike? Kako ste vi zadovoljni prijemom kod publike?

Prije svega nam je važno da se nama sviđaju te pjesme i da uživamo dok ih izvodimo. Odlično je kad se na isti način dopadnu i publici

Kako nastaju vaše pjesme? Na probama? Imate li neki poseban ritual?

Da, naše pjesme nastaju na probama, i tu ne postoji neki jasan sistem ili poseban ritual.

Može se desiti da iz obične improvizacije izađe nešto cjelovito što jako brzo postane pjesma. Ponekad krenemo od rifa na gitari, ritma na bubnju ili čak melodije na vokalu pa dodajemo druge elemente dok nismo zadovoljni, kao da gradimo kuću ciglu po ciglu.

Imali ste privilegiju odraditi turneju s bendom kao što je Arcade Fire? Kakav dojam su ostavili na vas?

Jako su nas lijepo primili i tretirali tokom tih nekoliko koncerata, uopće nisu neke uobražene rock zvijezde, baš naprotiv, normalni i prizemni ljudi. Na jednoj od svirki, u Bukureštu, pridružio nam se njihov saksofonist Stuart Bogie i odsvirao “Sužene snove”  na bariton saksofonu. Svidjela mu se pjesma i naša energija i htio je da zasviramo zajedno, to dosta govori koliko su zapravo otvoreni i opušteni ljudi.

Četvrti album je u pripremi, planirate li se možda na njemu osvrnuti i na aktualnu društvenu i političku atmosferu u Srbiji?

Rijetko kada naše pjesme direktno govore o društvenim i političkim atmosferama. Ako i govore, to je iz osobne perspektive i može biti shvaćeno na različite načine.

U posljednje vrijeme svi troje smo se aktivirali kao autori tekstova i to je super, biti će svakako raznovrsnih tema na četvrtom albumu.

U Rijeci imate vrlo veliku bazu obožavatelja, kako pamtite dosadašnje koncerte u našem gradu?

Pa super, od samog početka, bilo ih je puno, na Harteri, RiRocku, u Stereu, Palachu i svi su bili sjajni i sve pamtimo. Beograđani inače obožavaju Rijeku jer ima tih socijalističkih blokova koji podsjećaju na Novi Beograd, ima neku težinu, kao da je kopneni grad na moru. Rijeka mi je uvijek bila najpankerskiji grad u Hrvatskoj.

Što riječka publika može očekivati na skorašnjem koncertu?

Možete očekivati dobar provod kao i do sada, uz premijerno izvođenje najnovijih pjesama. Dovodimo i odličan mladi bend iz Beograda kao predgrupu- Gazorpazorp, nemojte ih propustiti.

Exit mobile version