PREMIJERA VAN HRVATSKE

Riječki film YUNACI ROCKA putuje van Hrvatske na premijeru

Riječki film YUNACI ROCKA putuje u Beograd

Prva premijera filma Yunaci rocka izvan Hrvatske održat će se 2. prosinca 2023. u Jugoslavenskoj kinoteci u Beogradu.

Yunaci rocka je prvi riječki dugometražni film, hrvatska komedija – drama redatelja Davida Petrovića. Priča prati prijateljstvo amaterskog rock benda u Rijeci krajem sedamdesetih, njihov razvoj, probleme, ljubav i želju za uspjehom. Film je inspiriran riječkom rock supkulturnom scenom i nekadašnjim životom mladih generacija te je svojevrsna oda riječkoj glazbenoj sceni sedamdesetih godina.

Junaci filma nisu zvijezde, oni su toliko obični istinski Riječani, koji svojim susretima u filmu oslikavaju Rijeku kao grad onakav kakav zapravo i jest, multikulturalan, rokerski i drukčiji od drugih.

-Imati projekciju filma u Beogradu, gradu čija je filmska industrija jedna od najrazvijenijih grana i čije je ulaganje u domaću kinematografiju uvećano čak 119 puta u proteklih 10 godina, veliki je uspjeh, čast i ponos. – ističe Linda Poščić Borovac, izvršna producentica filma, a redatelj David Petrović dodaje:

-Nadamo se da će film biti dobro prihvaćen kod publike u Srbiji, a i šire. U svakom slučaju, ne propustite priliku pogledati ovaj dirljiv i zabavan film gdje god se bude prikazivao! Forza Fiume!!!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari