RIJEČKI ZBOR SJAJAN U VENECIJI: “Jeki Primorja” dvije medalje na velikom međunarodnom natjecanju!

Sinoć je na svečanom proglašenju objavljeno kako je Mješoviti pjevački zbor iz Rijeke – “Jeka Primorja” u svoja dva sastava, dva oblika i dvije kategorije osvojila vrijedna odličja u Italiji

Na Međunarodnom natjecanju zborova u Veneciji, u velikoj konkurenciji zborova iz Italije, Slovenije, Češke, Kazahstana, Tajlanda, Austrije i Hrvatske sudio je ocjenjivački sud iz Mađarske, Portugala, Italije/Njemačke i Šri Lanke. Zbor je osvojio dvije srebrne medalje.

 

Podsjetimo, zbor “Jeka Primorja” svoju tradiciju i početke vezuje uz tri riječka zbora («Mladost», «Matetić Ronjgov» i «Jedinstvo») čija povijest seže 65 godina unatrag. Od tri navedena zbora 1971. godine nastala je «Jeka Primorja» kao krovna umjetnička udruga čija je osnovna zadaća promicanje amaterskog pjevanja na području grada Rijeke i cijelog Hrvatskog Primorja. Program zbora je raznovrstan – od klasičnih zborskih skladbi, suvremenih djela,narodne glazbe, do negro-spirituala i oratorija. Posebno se njeguju skladbe temeljene na istarsko-primorskom melosu.

Čestitamo još jednom našem riječkom pjevačkom zboru i želimo im puno uspjeha i na budućim natjecanjima!

Foto: Dragica Kružić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari