KAZALIŠTE PLANET ART

‘RITINA ŠKOLA’ Urnebesna komedija o znanju i obrazovanju u riječkom HKD-u u srijedu 29. studenoga

Kazalište Planet Art dolazi u HKD s predstavom „Ritina škola“, pigmalionskom komedijom o znanju i obrazovanju

„Ritina škola“ jedna je od najizvođenijih domaćih komedija koja je osvojila brojne nagrade a dolazi u HKD na Sušaku u srijedu 29. studenoga u 20 sati

Ova urnebesna romantična komedija, s Vandom Winter i Markom Torjancem u glavnim ulogama, prati Ritu, inteligentnu i britku frizerku koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti.

Na njemu sreće profesora Pravdana koji je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo njegov život, već i cijelu povijest književnosti…

Predstava nudi odličan humor i puno zabave a govori o tome što se događa kad se odjednom pojavi neobična djevojka koja – „želi naučit, želi znati, želi shvatit, želi skužit… sve!“.

„Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, a tko je Kržljavi?“ … samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na najluđem tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Kritika je odmah po premijeri predstavu proglasila vrhunskim kazališnim ostvarenjem istaknuvši da osvaja i humorom i vrijednim sadržajem. To je predstava i opravdala osvojivši čak deset nagrada a do sada je izvedene više od 200 puta!

Posljednja nagrada koju je predstava osvojila je Grand Prix Velika Liska za najbolju komediju u regiji na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru 2021. godine.

Za sve ljubitelje dobre komedije, ova predstava je prava kazališna poslastica!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari