ROCK-KONCERT GODINE!

Galerija | Rock-spektakl godine u pulskoj Areni: Pogledajte kako su Arctic Monkeys raspametili fanove iz Istre i Kvarnera ali i mnogih europskih zemalja

Nakon tužne dvije godine kada je publika željna koncertne zabave ostala bez svojih omiljenih svirki, ovoga ljeta sviralo se i plesalo diljem Hrvatske i Europe. No nekako nam se čini da je ljetni koncertni vrhunac zabilježen i doživljen 16. i 17. kolovoza kada su u pulskoj Areni ‘rasturili’ Arctic Monkeys’ a to će večeras učiniti Tame Impala

Sjajni britanski rockeri Arctic Monkeys nisu novi gosti u Hrvatkoj, odsvirali su oni i festival InMusic u Zagrebu, no prema priznanju oduševljenog pjevača i karizmatičnog frontmena benda Alexa Turnera u ambijentu kakvog pruža Arena u Puli još nisu nastupali.

Alex i ekipa nisu čekali da raspamete publiku: tercet uvodnih pjesama u startu je atmosferu u drevnoj areni doveo do usijanja, a publika je već nakon treće pjesme, Snap It Out, počela ‘hvatati dah’.

Malo je danas glazbenika i frontmena poput Alexa Turnera: njegova karizma s pozornice isijava sve do tribina velike pulske arene, a mnoge djevojke u publici do vrhunskog užitka su dovele ne samo Alexove pjesme već i seksipil koji nenametljivo odašilje uokolo.

Pri tome, Alex nije ‘napuhana’ zvijezda koja više glumata svojim egom no gitarom , upravo suprotno, riječ je o jednom od rijetkih preostalih baštinika garažno-punkersko-rockerskog iskrenog glazbenog izričaja. Možda će njegova noćašnja crvena košulja nekoga i zavarati, riječ je o doista rijetkom trenutku da se Alex presvukao iz standardne crne majice i crne kožne jakne. U Puli je sinoć jednostavno bilo – prevruće za crninu!

Uz umjerenu količinu komunikacije s publikom, koju je itekako dobro čuo ali nije baš dobro vidio pa je u nekoliko navrata zatražio od majstora rasvjete da mu osvijetli ekstatične tribine, Alex i društvo ‘otprašili’ su sve svoje najpoznatije skladbe – da ne kažemo najveće hitove, jer to hitovi nisu u smislu megaprodajnih rezultata singlova – i bacili publiku u Areni u potpuni trans.

Nizale su se tako Brianstorm, Teddy Picker, publici posebno draga
Why’d You Only Call Me When You’re High?, fantastična Arabella, One For The Road i neizbježna Do I Wanna Know?, dok je središnji dio koncerta bio rezerviran za nekoliko odlično izvedenih pjesmaa s posljednjeg, polueksperimentalnog albuma grupe Tranquility Base Hotel + Casino.

Regularni dio koncerta zaključili su novom niskom ‘razbijačkih’ uspješnica One Point Perspective, Knee Socks i 505 koju je publika otpjevala s Alexom u zanosu.

Za bis su Arctic Monkeysi ostavili svoj prvi hit i najpoznatiju pjesmu
I Bet You Look Good on the Dancefloor nakon koje su odsvirali i No. 1 Party Anthem i s posebnim zanosom R U Mine? što je potpuno dotuklo rasplesanu publiku koja i da je htjela, a svjetla u Areni počela su se tada uključivati, ne bi imala snage pozvati Alexa i ekipu na još jedan bis.

Bio je to pravi, čvrsti rock koncert bez nekih velikih audio-vizualnih akrobacija i kao takav – povratak suštini rocka kakva toliko nedostaje danas u poplavi raznorodnih glazbenih žanrova koji se niti ne trude sakriti da se temelje i žive gotovo isključivo na eksploatacijskim postavkama.

Robert Zeneral

Foto: Fabrice Gallina – Simone di Luca 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja