Sad će se probuditi dušebrižnici: u Hrvatsku stiže kontroverzni show protiv kojeg se Crkva već žestoko pobunila

Foto:Jasmine Wallace Carter/Pexels

Riječ je o hrvatskoj inačici “Braka na prvi pogled” (Married At First Sight), formatu koji je originalno nastao u Danskoj 2014. godine i vrlo brzo doživio uspjeh u cijelom svijetu jer su licenciju otkupile televizijske kuće u Americi, Australiji, Engleskoj, Italiji, Brazilu, Izraelu, Njemačkoj, Španjolskoj… pa čak i u susjednoj nam Srbiji

Tamo se pod nazivom “Brak na neviđeno” prikazuje na televiziji Pink i redovito se nalazi među najgledanijim sadržajima, dok će se kod nas emitirati na RTL-u.

Kako saznajemo, prva sezona showa snimljena je još tijekom prošle godine i uz drugu sezonu “Superpara” jedan je od proljetnih aduta ove televizijske kuće, a u eteru bi se mogla naći već nakon završetka europskog prvenstva u rukometu koje traje do 26. siječnja, kako piše Slobodna Dalmacija.

Bizarni eksperiment

Gledatelji će o svim novostima u programu biti pravovremeno obaviješteni, odgovorili su nam na RTL-u kad smo ih pitali hoće li uskoro prikazivati ovu emisiju.
Ono zbog čega je ista kontroverzna i često se nađe na meti Crkve, ali i gledatelja koji nisu toliko liberalnih stajališta jest činjenica da se dvoje nepoznatih ljudi prvi put ugledaju ispred matičara gdje imaju samo pet minuta da odluče hoće li se vjenčati i izreći sudbonosno da koje će im možda promijeniti živote.

Ako se pred kamerama dogodi svadba, novopečeni mladenci odlaze na medeni mjesec, a nakon što se vrate u zajednički dom nekoliko tjedana pratimo njihovu svakodnevicu i saznajemo je li im brak uspio ili su odlučili da će se ipak razvesti.

Sve troškove vjenčanja, uključujući vjenčanicu, odijelo, prstenje i odlazak na putovanje s dodatnim džeparcem pokriva produkcija emisije.

Parovi se u ovom, neki bi rekli, poprilično bizarnom eksperimentu, spajaju na temelju iscrpne prijave, dok moguće srodne duše i buduće supružnike bira posebno izabran tim u kojem se nalaze psiholozi, seksolozi, liječnici, sociolozi i bračni savjetnici. Dolazak pred matičara zna biti popriličan šok za dvoje potpunih stranaca pa su smiješne i one manje smiješne situacije prisutne dok u pet minuta donose odluku o tome hoće li se vjenčati.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/81srdu9mvvI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen

Dosta vam je loših spojeva

Tako je jedna kandidatkinja u srpskoj verziji showa cijelo vrijeme kolutala očima odavajući dojam da joj se vanjština muškarca s kojim bi trebala stupiti u brak nimalo ne sviđa.

Je l’ moram – upitala je Kasandra kad ju je matičarka zamolila da kaže želi li se udati za Petra.

Ne morate, svojom slobodnom voljom možete ako želite, odgovorila joj je matičarka, na što je Kasandra rekla: Slobodnom ga voljom onda vodim na pivo, može točeno, može veliko… čime je izazvala niz urnebesnih reakcija na društvenim mrežama. Inače dosadašnje statistike pokazuju da se po sezoni barem jedan par zaljubi i ostanu skupa, neki su od njih čak dobili i djecu.

Moguće je kako bi hrvatska inačica showa mogla nositi naziv “Ljubav života” jer je u travnju prošle godine RTL pozvao sve zainteresirane gledatelje da se prijave u emisiju koja se zove upravo tako – Ljubav života.

Dosta vam je loših spojeva? Tražili ste ljubav na pogrešnim mjestima? Imate više od 25 i još ste single? I nadate se pravoj ljubavi? I vi možete naći ljubav svog života.

Ovo je vaša šansa. Budite dio nove romantične serije, izgovara muški glas u reklami za prijavi.

Nije lako biti u vezi, ali život je ljepši udvoje. Pa… možda je vrijeme da zaboravimo Tinder, speed datove ili frendove naših frendova.

Možda je vrijeme da prestanemo biti control freakovi i dopustimo sudbini da proba posložiti kockice za nas kako bismo i mi postali dio sretnog para (ne samo na Instagramu)… Jeste li spremni konačno pronaći pravu ljubav, vašu srodnu dušu?

Ako su vaši odgovori potvrdni, mi ćemo vam pomoći da pronađete tu osobu, ova prijava može promijeniti vaš život!, poručili su tada s RTL-a koji je u svom programu nedavno emitirao i američku verziju ovog showa.

Slobodnadalmacija.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja