PREDSTAVA RAZIGRANOG KARAKTERA

Scensko-glazbena predstva Dolce Époque održana u Modeni

Dolce Époque, scensko-glazbena predstava razigranog karaktera posvećena razdoblju 1880.- 1925. prošloga je petka izvedena u Teatro Comunale Pavarotti – Freni u Modeni. Predstava je, kao sjajan spoj glazbe, pjesme, plesa i scenske izvedbe, osmišljena da potakne susret i promiče transnacionalni dijalog između država članica Europske unije, posebno spaja Italiju, Hrvatsku, Francusku, Austriju, Njemačku, Mađarsku, Ukrajinu, ali i Japan i SAD.

U izvedbi je sudjelovalo 20 umjetnika iz 4 zemlje, a u Italiji je predstavljena povodom Dana državnosti Republike Hrvatske (30. svibnja) i Dana Republike Italije (2. lipnja) radi jačanja povijesno-kulturnog partnerstva dvaju naroda te povodom 30. obljetnice priznanja Hrvatske kao suverene države od strane država članica Europske zajednice. Prihod od večeri bit će doniran Međunarodnom Crvenom križu, u korist izbjeglica i ozlijeđenih u Ukrajini.

VIDEO DANA:

Liburnijska pijanistica Marlene Priskich organizatorica je i umjetnička direktorica ovoga umjetničkog projekta. Predstava je prvi puta izvedena 2017. godine u Vili Angiolini u Opatiji pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a nakon toga u Deutsches Theater u Münchenu i u povijesnoj dvorani Marmorsaal u Palais Strattman-Trautson u Beču, gdje je izvanredni pokrovitelj bio austrijski nadvojvoda Markus Salvator Habsburg-Lothringen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari