„SLUČAJNE PROJEKCIJE“ PO RIJECI: Dva dokumentarca s LFF-a u Cukarikafe baru i Prasowski beach baru

Foto: Facebook

Ovaj tjedan udruga Liburnia Film Festival donosimo čak dva slučajna kina u Rijeku

Prvo će se održati u utorak, 7. kolovoza, u Cukarikafe baru gdje ćete moći pogledati filmove “Lovačka sreća”, “All Good Things” i “Mama, zašto plačeš” nastale na Restartovoj Školi dokumentarnog filma.

Na drugoj sluičajnoj projekciji, što će se održati četvrtak, 9. kolovoza, u Prasowski bach baru. na repertoaru je nagrađivani “Moj život bez zraka”.

Ulaz na projekcije, koje počinju u 21 sat, je slobodan.

Svake godine Restartova Škola dokumentarnog filma iznjedri odlične dokumentarce i u svijet dokumentarnog filma uvede nove autore. U 2017. godini Maja Alibegović ušla je u ta svijet s filmom „Lovačka sreća“ koji predstavlja lovačku zajednicu.

Jasmina Beširević u filmu “All Good Things” prikazala je netipičan odnos muškarca i žene koji su u vezi 36 godina a nikad nisu živjeli zajedno.

Vladimira Spindler u “Mama, zašto plačeš” skroz se razgolitila te snimila vlastitu borbu s depresijom.

Ne zaboravimo napomenuti da su do 1. rujna otvoreni upisi u Restartovu Školu dokumentarnog filma.

U Prasowskom, gdje se slučajno kino već udomaćilo, možete pogledati film Bojane Burnać koja prati svjetskog rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolaka. Film je prikazan na brojnim festivalima, a na DokuFestu u Prizrenu dobio je nagradu za najbolji balkanski debitantski film.

Filmovi nisu slučajno odabrani. Radi se o recentnim hrvatskim dokumentarcima, prikazanima na lanjskom Liburnia Film Festivalu. Osim što ovim događanjima promiču hrvatski dokumentarni film organizatori njime najavljuju 16. izdanje jedinog festivala koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce – Liburnia Film Festival – koji će se ove godine održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.

Program “Slučajno kino” financijski podržava Grad Rijeka.

Projekcije:

Utorak, 7. kolovoza 2018, 21 sat – Cukarikafe bar
Četvrtak, 9. kolovoza 2018, 21 sat – Prasowski beach bar

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari