SMIJEH I PJESMA: U četvrtak na Ljetnoj mjuzikl „Spamalot“ inspiriran ingenioznim „montyphytonovskim“ humorom!

Monty Python’s „Spamalot“ je mjuzikl komedija bazirana na libretu i stihovima Erica Idlea, originalnog člana grupe Monty Phyton, s osnovom u scenariju filma ‘Monty Phyton i Sveti Gral’

U Opatiji 3. kolovoza na Ljetnoj pozornici gostuje jedan od najgledanijih broadwayjskih mjuzikala – „Spamalot“ beogradske produkcije, u kojem glume vodeće glumačke zvijezde regije: Nikola Kojo (‘Parada’, ‘Mi nismo anđeli’, ‘Rane’, ‘Vratiće se rode’, ‘Lepa sela lepo gore’…) i Nikola Đuričko (‘Vratiće se rode’, ‘Montevideo’, ‘Munje’…), Gordan Kičić te ‘kraljica’ beogradskih mjuzikala, Jelena Jovičić.

Monty Python’s „Spamalot“ je mjuzikl komedija bazirana na libretu i stihovima Erica Idlea, originalnog člana grupe Monty Phyton, s osnovom u scenariju filma ‘Monty Phyton i Sveti Gral’. Kad je postavljen na Broadwayu 2005. godine, ‘Monty Python’s Spamalot’ nagrađen je trima nagradama Tony, dobio je 14 nominacija, te je proglašen najboljim mjuziklom u Americi u sezoni 2004. / 2005. Zaradio je preko 175 milijuna dolara, s više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta, od Kanade i Meksika, preko Britanije i Mađarske pa do Japana i Južne Koreje.

„Spamalot“ je priča o legendarnoj potrazi kralja Arthura za Svetim gralom. Kralj Arthur prikazan je kao veseo i luckast vladar, a u njegovoj pustolovini pomažu mu vjerni sluga Patsy i vitezovi okruglog stola. Pitoreskna potraga kroz cijelo kraljevstvo postaje avantura njihovih života, s mnoštvom urnebesnih dogodovština.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom montipajtonovskom stilu obrće realnost na komičan i sarkastičan način, uz neizbježnu dozu šarma i lokalnih ‘fora’ glavnih glumaca, Nikole Koje i Nikole Đuričkog.

Cijena ulaznice: 120,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u uredu na adresi M. Tita 101 (Utorak – nedjelja, 9:00 – 11:00 i 16:30 – 19:30; ponedjeljkom zatvoreno), u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Na dan izvedbe mjuzikla, blagajne na ulazima u Ljetnu pozornicu otvaraju se u 20 sati.

Eric Idle: MONTY PHYTON’S SPAMALOT
Četvrtak, 3. kolovoza 2017. u 21 sat / Ljetna pozornica, Opatija

Scenarij i stihovi: Eric Idle / Glazba: John Du Prez i Eric Idle / Redatelj: Radoslav Rale Milenković / Dirigentica: Vesna Šouc / Koreografkinja: Jelena Arsić / Kostimografkinja: Snežana Šimić / Scenografkinja: Vesna Popović / Uloge: Nikola Kojo, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Dejan Lutkić, Srđan Timarov, Miroljub Turajlija, Ivan Marković, Jelena Jovičić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari