“STILSKE VJEŽBE” U OPATIJI: Vrhunska komedija u izvedbi Pere Kvrgića i Lele Margitić

Predstava ‘Stilske vježbe’ konstanta su u hrvatskom glumištu koja pokazuje da je kazalište uvijek zanimljivo, uzbudljivo i potrebno, a ona je i svjedok jednog od najboljih razdoblja hrvatskog kazališta i njegove kazališne tradicije.

“Stilske vježbe” u izvedbi kazališta Planet Art iz Zagreba održat će se u u petak 18. prosinca u kongresnoj dvorani opatijskog hotela Adriatic, s početkom u 20 sati.

Obična zgoda iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, mami salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću već skoro pola stoljeća.
U siječnju 2009. godine u sklopu radne proslave 41. obljetnice ‘Stilskih vježbi’ Leli Margitić i Peri Kvrgiću uručena je plaketa Guinnessove knjige rekorda, u koju je ta predstava kao najdugovječnija na svijetu s istom glumačkom postavom uvrštena godinu ranije, i to u tiskano izdanje u koje ulazi manji dio sakupljenih svjetskih rekorda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari