EVO DETALJA

U Doubletree by Hilton u Trstu će se otvoriti izložba Željka Jerneića “Colore e movimento”

Izložba fotografija Željka Jerneića predstavlja fascinantno putovanje pokretom i svjetlom, pokazujući jedinstvenu sposobnost fotografa da prolazne trenutke pretvori u trajne slike iznimne ljepote i emotivnog intenziteta. Kroz vješto korištenje dugih ekspozicija, Jerneić stvara djela koja istražuju fluidnost vremena i prostora, hvatajući dinamiku tijela u pokretu, živopisna svjetla grada i kulturne manifestacije pune života.

Važan fokus ide na plesne fotografije; u njima se plesači pojavljuju poput poteza kistom koji se stapaju u živu sliku, a svaki nijansirani pokret pretvoren je u svjetleći trag koji priča priče o strasti, umjetnosti i predanosti. Ove slike ne samo da hvataju bit izvedbe, već također slave poeziju ljudskog tijela u pokretu.

Paralelno, Jerneićeve urbane slike nude alternativni pogled na grad, gdje se noćna svjetla pretvaraju u zamagljene svjetleće kugle ili smjele putanje koje prolaze kroz tamu, simbolizirajući neprestani ritam urbanog života.

Ova izložba nije samo trijumf fotografske tehnike, već i oda ljepoti prolaznog i sposobnosti umjetnosti da zaustavi vrijeme. Jerneićevi radovi pozivaju gledatelje na promišljanje o prolaznosti trenutaka i vizualnoj snazi ​​ljudske mašte, ostavljajući trajan dojam koji potiče kako intelekt, tako i estetsku osjetljivost. Ovom se izložbom Željko Jerneić potvrđuje ne samo kao vješt fotograf, već i kao istinski likovni umjetnik, sposoban transformirati obično u nesvakidašnje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari