U AMFITEATRU

U petak na Matuljskim ljetnim večerima koncert muške i ženske klape Kastav

U petak 30. srpnja s početkom u 21 sat u Amfiteatru u Matuljima u okviru  Matuljskih ljetnih večeri 2021. održat će se koncert muške i ženske klape Kastav

Ulaz za posjetitelje je slobodan,  s covid potvrdama  u skladu s postojećim mjerama Stožera civilne zaštite.

„Ovo je značajan koncert za žensku i mušku klapu Kastav, a sve s ciljem očuvanja i promicanja bogatog kulturnog i napose glazbenog nasljeđa našeg zavičaja.”, poručio je uoči koncerta Saša Matovina, umjetnički voditelj  muške i ženske klape Kastav.

Muška klapa Kastav osnovana je u lipnju 1992. godine i od tada neprekidno i predano radi na očuvanju hrvatske glazbene baštine. O dugogodišnjem uspješnom radu najbolje svjedoče brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu.

Izdvajamo tako 1. mjesto na Festivalu klapa Istre i Kvarnera u Buzetu 1999., 2002., 2004., 2007. i 2011. godine čime je klapa Kastav ujedno i jedna od najuspješnijih učesnica spomenutog festivala. Najveći uspjeh do sada Klapa je ostvarila 2002. godine na 2. Svjetskim zborskim igrama – 2nd World Choir Games u Južnoj Koreji, gdje je osvojila zlatnu medalju u kategoriji Folklor a cappella i srebrnu medalju u kategoriji Muški komorni zborovi.

 Ženska klapa Kastav osnovana je u proljeće 1994. godine otkad kontinuirano djeluje. Klapa je od svojih početaka usmjerena na očuvanje folklorne baštine, posebno one glazbene, tako da njeguje narodne napjeve svoga kraja, Hrvatskog primorja i Istre ali i one dalmatinskog podneblja. Rad ženske klape Kastav posljednjih nekoliko godina vrlo je intenzivan te bogat nagradama i priznanjima. 2002. i 2003. godine klapa osvaja brončani štit s povijesnim grbom Grada Omiša za 3. mjesto stručnog ocjenjivačkog suda na 36. odnosno 37. festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Umjetnički voditelj  i muške i ženske klape Kastav  je Saša Matovina.

Ovo je značajan koncert za žensku i mušku klapu Kastav, a sve s ciljem očuvanja i promicanja bogatog kulturnog i napose glazbenog nasljeđa našeg zavičaja.

Trajanje koncerta 90 min.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari