TRAŽILA SE KARTA VIŠE

Galerija |U prepunom Zajcu, Brajović i Trifunović po drugi put odigrali „Voz” u Rijeci

Idi na originalni članak

Proteklog tjedna, nedeljne zimske večeri, plato ispred HNK Ivan pl. Zajc vrvio je od ljudi koji su strpljivo čekali da im srpski glumac Sergej Trifunović otvori vrata kazališta i na taj način označi početak predstave „Voz”, poznate po tome da se za nju godinama traži karta više.

Oglas

Ovaj redateljski debi Voje Brajovića, u Rijeci je izveden drugi put, a ukupno dvjesto i petnaesti od 2015. godine kada je prvi put odigran u beogradskom Zvezdara teatru.

“Mislim da je tema koju smo igrali zainteresirala ljude i moram da se zahvalim organizaciji, toj želji i realizaciji da mi ovde po drugi put, nakon Festivala malih scena, sada igramo” – rekao je Brajović.

“Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom koga tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom koga igra Sergej Trifunović.

Između Crnog i Belog vodi se rasprava o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Predstava je nastala po tekstu Cormaca McCarthya, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon odgledanog filma „The Sunset Limited“ po Mc Carthyjevom djelu, kojeg je 2011. godine režirao Tommy Lee Jones, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali Jones i Samuel L. Jackson.

Predstavu „Voz” ljubiteljima kazališta u Rijeci poklonili su Vijeće Srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” u Rijeci.

Exit mobile version