LJETO NA GRADINI 2022.

U srijedu na Trsatskoj gradini rasplesano – nastupa CUBISMO band!

U srijedu, 24. kolovoza na Trsatskoj gradini uživajte u energičnoj latino-jazz dance glazbni temeljenoj na afro-kubanskim ritmovima uz CUBISMO band

U sklopu 17. izdanja Ljeta na Gradini na Trsatskom kaštelu nastupit će CUBISMO band. Koncert započinje u 21:30 sati, a vrata Gradine otvaraju se u 20:00 sati.

Cubismo, omiljeni bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove domaćoj publici priprema za Trsatsku gradinu pravu glazbenu i plesnu poslasticu.

Na Trsatskoj gradini izvesti će između ostalog i pjesme s novog albuma “Tumbao” koji je snimljen zajedno s Jazz orkestrom HRT, a album je izašao za vrijeme pandemije te se nije, do sada, stigao promovirati. Pjesme s tog albuma su sve autorske skladbe članova CUBISMA.

Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Venezuele, Kube i Slovenije, te su najznačajniji sastav koji svira takvu vrste glazbe u ovom dijelu Europe.

U svojoj karijeri Cubismo je surađivao s mnogim svjetskim glazbenim zvijezdama. CD „Motivo Cubano“ snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u „Viva la Habana“ gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrijeme bila pjevačica orkestra Tita Puentea.

Od glazbenika iz Hrvatske Cubismo je ugostio na svojim albumima i koncertima mnogo pjevačkih veličina kao što su Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan “Jimmy” Stanić, Oliver Dragojević i mnogi drugi, kao i glazbenike sa širih prostora kao što su Vlada Divljan iz Idola, Kočani orkestar iz Makedonije i “kralj” Romske glazbe Šaban Bajramović. Uvijek su bili ponosni na svoju “multi-kulti” koncepciju za koju vjeruju da uvelike doprinosi širenju glazbenih i ljudskih vidika.

Cubismo je poznat po visokoj glazbenoj kvaliteti i sviračkom umijeću svojih članova te je redovito nagrađivan strukovnim nagradama kao što su Porin i Status.

Najjača strana Cubisma su koncerti i živi nastupi, tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice.

Band se veseli nastupu na Trsatskoj gradini te jedva čekaju stati pred riječku publiku za koju kažu da je uvijek dobro raspoložena i spremna za dobru glazbu.

Ulaznice, po cijeni od 90/100/600 kuna, se mogu nabaviti u Dallas Music Shopu, Vintage baru, Foto Reviji, New Soundu u Matuljima te online na mojekarte.hr.

Dođite, osjetite glazbu i plešite na Trsatskoj gradini!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari