Uskoro najneozbiljnije ozbiljno pjevačko natjecanje – Maškarani klapski maraton!

Iako je do manifestacije ostalo više od dvadeset dana već je nešto više od pola kapaciteta opatijske sportske dvorane rasprodano, što svakako potvrđuje koliko je Maškarani klapski maraton popularan i drag publici

Podsjetimo, Maškarani klapski maraton, jedno je od najveselijih i najzabavnijih karnevalskih događanja na Kvarneru, ove godine obilježava svoju 11. godinu postojanja, a organizator najavljuje najveći spektal dosad.

Ove se godine manifestacija vraća u Sportsku dvoranu “Marino Cvetković” u Opatiji i to točno na Valentinovo, 14. veljače, s početkom u 20 sati. I ove će godine poznate napjeve zapjevati poznate klape, ali s nekim novim, zanimljivim, dosjetljivim tekstovima i aranžmanima, onako kako to već puno desetljeće oduševljava brojnu publiku.

Poznati su svi izvođači, ali i nazivi pjesma, pa će tako ove godine na ovom spektaklu, pod ravnanjem nezaobilaznog voditeljskog dvojca Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete, zapjevati:

Klapa Teha Cres – “Kokolinda 2. dio (Oproštajna)”

Klapa Reful Rijeka – “Maškare su prišle”

Klapa Trogirski kanti – “Grintavica”

Klapa Grobnik – “Mi imamos mnogos problemos”

Klapa Kolura Split – “Ta tvoja barka mala”

Klapa Mirakul Opatija – “Don Žuan”

Klapa Kamelija Opatija – “Samo bla, bla, bla”

Muška klapa Kastav – “Izbor hrvatskega supertalenta”

Klapa Skalin Matulji – “Opatija stars”

Klapa Valdibora Rovinj – “Dobili smo presidente, mejo de njente”.

Podsjetimo, svaka klapa je maskirana, izvodi po jednu skladbu prepoznatljive melodije ali sa novim i šaljivim tekstom, a nemali je broj klapa koje pripremaju i posebne scenografije i koreografije, na oduševljenje uvijek veselo raspoložene publike.

Nastupe klapa ocjenjuje i ocjenjivački sud, ali glasuje i publika pa se tako dijele po tri nagrade ocjenjivačkog suda i tri nagrade publike. I ove godine će u ocjenjivačkom sudu sjediti brojna poznata lica, pa tako ove godine možemo najaviti da će odluke donositi: Nikola Peršić, Branko Uvodić, Robert Ferlin, Eduard Kišić, Andrej Baša, Mario Mlinarić, Betty Jurković, Jadranka Čubrić, Marina Medarić, Daniela Grlaš, Vera Aničić i Tamara Brusić.

Osim natjecateljskog dijela organizator priprema nastup Ženske klape Volosko, kao i revijalni dio u kojem će klapa Baladur izvesti neke od najljepših hrvatskih ljubavnih skladbi te tako dati poseban obol valentinovskom izdanju klapskog maratona.

No, ni to nije sve, poseban vizualni i audio pečat atmosferi će dati i zvončari pa će tako dvoranom prodefilirati Frlanski i Žejanski zvončari.

Ulaznice za ovaj spektakl su u prodaji po popularnim cijenama: 40 kuna parter i 30 kn tribine u pretprodaji i 50 kuna parter i 40 kn tribine na dan eventa, a s obzirom da je prodano već više od pola kapaciteta dvorane organizator preporučuje pravodobnu kupnju. Ulaznice se mogu kupiti online u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima: Festival Opatija, Croatia Records Rijeka, Dallas Records Rijeka, Foto Revija Rijeka, Caffe bar Nad urom Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena…

Ne treba sumnjati da će jubilarno izdanje ove popularne manifestacije iznova oduševiti publiku, a organizatori pozivaju svih da uživaju, kako u klapskoj pjesmi, tako i u zabavi, smijehu i svemo onome što ova jedinstvena manifestacija nudi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari