VEČERAS U RIJECI: Pips Chips & Videoclips pred probirljivom riječkom publikom

 

Uvijek rado viđeni gosti u Rijeci, kultna zagrebačka grupa Pips Chips & Videoclips, nastupit će u subotu, 5. prosinca u prostorima Pogona kulture

Ripper i ekipa skloniji su nastupima u manjim ili srednjim klubovima gdje dolazi do izražaja njihovo kombiniranje različitih stilova i unikatna Ripperova poetika koja je jedan od glavnih obilježja grupe.

Osnutak Pipsa ratne 1992. godine poklapa se s objavom njihovog prvog singla, navijačke pjesme „Dinamo ja volim“ koja nedugo po izlasku postaje službena himna Bad Blue Boysa. Nastupni singl prati cenzura medija, dok Pipsi objavljuju svoj prvi album „Shimpoo Pimpoo“ na kojem pokazuju raskoš stila, originalnost tekstova te na neki način glazbeno i stilski nastavljaju tamo gdje je stala još jedna kultna zagrebačka grupa Haustor, početkom devedesetih.

Sljedeći album Dernjava lansirao je Pipse u glazbenu orbitu. Produkcijski i autorski superiorna ploča osvaja publiku i kritiku te konačno i Porin za najbolji alternativni album 1996. godine. S albuma se izdvajaju pjesme „Malena“, te „Poštar lakog sna“.

I sljedeći albumi „Fred Astaire“ iz 1997. te „Bog“ iz 1999. godine s lakoćom osvajaju Porine, Crne mačke, kritiku i publiku.

pipss3

U novom tisućljeću diskografska aktivnost benda djelomično stagnira. Valja izdvojiti album „Pjesme za gladijatore“ iz 2007. godine te sjajni „Walt“ iz 2013. godine. Riječani se mogu nadati presjeku karijere iz koje će Pipsi zasigurno izvući samo najbolje, poput pjesama „Narko“, „Ljubav“, „Gume na kotačima“, „Pjevač Beatlesa i Stonesa“, „Plači“, „Na putu prema dole“ i mnoge druge.

 

Prije glavnog dijela večeri i nastupa Pipsa, kao predgrupa nastupa beogradski pop-noise sastav Artan Lili, čiji neobičan glazbeni i stilski izraz nailazi na sve više pažnje među publikom u Hrvatskoj ali i cijeloj regiji.

[highlight] Karte po 70 kuna u pretprodaji moguće je nabaviti na šankovima Palacha i Beertije, te u Dallas music shopu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna. [/highlight]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari