VELIKI MEDIJSKI TRANSFER: Mirjana Hrga s Al Jazeere Balkans dolazi na RTL!

Svojim jedinstvenim pristupom najvažnijim dnevnim događajima Mirjana Hrga će uređivati i voditi središnju informativnu emisiju RTL Danas

Mirjana Hrga, jedno od najpoznatijih televizijskih lica u Hrvatskoj, vrsna reporterka, urednica i voditeljica, pridružuje se timu informativnog programa RTL-a. Svojim jedinstvenim pristupom najvažnijim dnevnim događajima Mirjana Hrga će uređivati i voditi središnju informativnu emisiju RTL Danas.

Dolazak Mirjane Hrge pozdravio je zamjenik predsjednika Uprave RTL Hrvatska, Ivan Lovreček: „Strategija naše tvrtke posljednjih nekoliko godina zasniva se na jačanju našeg informativnog profila koji se temelji na aktualnom, istinitom i neovisnom izvještavanju. Zadovoljstvo mi je zaželjeti dobrodošlicu Mirjani Hrgi koja se pridružuje redakciji Informativnog programa RTL-a. Ona je svakako jedna od najboljih urednica i voditeljica u Hrvatskoj koja će svojim znanjem i iskustvom ali i stavom dodatno osnažiti naš informativni program“.

„Zahvaljujem RTL-u na ukazanom povjerenju. Radujem se što ću biti dio potvrđeno uspješne ekipe i veselim se zajedničkim izazovima, u ovim izazovnim vremenima. Smatram da RTL ima sjajnu medijsku poziciju i odličnu platformu za suradnju s najjačim partnerom – gledateljima. Duboko sam uvjerena da će to biti na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom zahvaljujem svojoj dosadašnjoj kući Al Jazeeri Balkans i sjajnom čovjeku, direktoru Tariku Đođiću. Bilo je to pet nezaboravnih godina. Sada je došlo vrijeme za promjenu koje smatram nužnim poticajem u profesionalnom životu “, izjavila je Mirjana Hrga.

„Izražavam dobrodošlicu kolegici Mirjani Hrgi. Uvjeren sam da će njezino veliko novinarsko, uredničko i voditeljsko iskustvo i znanje doprinijeti da RTL Danas učini novi iskorak u informiranju naših gledatelja“, izjavio je Igor Bobić, glavni urednik Informativnog programa.

Mirjana Hrga diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Profesionalnu novinarsku karijeru je započela 1994. godine na Hrvatskoj radioteleviziji gdje je radila kao novinarka, urednica i voditeljica. Nakon devet godina na HRT-u, 2003. godine Hrga prelazi na Novu TV gdje radi kao urednica i voditeljica u informativnom programu te komercijalne televizije. Od 2011. do 2016. godine radila je kao reporterka, urednica i voditeljica na Al Jazeera Balkans TV.

Izvještavala je iz svjetskih kriznih žarišta. Pratila je ratni sukob u Ukrajini, izvještavala sa Zapadne obale, iz Gaze, Libanona, Sirije, Grčke, Bugarske, Vatikana, Škotske, Bruxellesa.

Vijesti.hr
Foto RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari